← Terug naar overzicht

Ga je studeren? Deze voorbereidingen moet je treffen!

aankomende student

Zitten de eindexamens erop? Je zal wel blij zijn! En nu op naar het grote avontuur: studeren. Gelukkig kun je eerst nog een paar maanden genieten van je welverdiende rust, zonnestralen en misschien ga je wel op vakantie! Maar vergeet je niet dat je je ook een beetje moet voorbereiden voor je nieuwe studie? Er komt een hoop bij kijken, maar no worries! Ik vertel je waar je rekening mee moet houden.

Thuis blijven of uit huis

Als je gaat studeren is vaak de grote vraag: blijf je thuis wonen of ga je op jezelf? Dit ligt natuurlijk aan waar je ouders wonen en waar jij gaat studeren. Of de reistijd te doen is en of je überhaupt geld hebt om het zelfstandige leven te bekostigen. Voor allebei de keuzes zijn voor- en nadelen te bedenken. Wij zijn helemaal vóór op jezelf wonen want het is heerlijk om zelf te beslissen wat je gaat eten en wanneer je gaat eten, en bovenal niemand die zegt wat je moet doen. 

Besluit je op jezelf te gaan wonen, maar weet je niet goed wat de volgende stap is? Hier lees je van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

Belangrijke spullen voor in huis

Of je nou thuis blijft of op jezelf gaat wonen: je hebt een goede plek nodig waar je kunt studeren. Je zal dus een bureau nodig hebben én ook een kast of een aantal planken om al je boeken op kwijt te kunnen. Het verschilt natuurlijk per studie, maar gemiddeld heb je behoorlijk wat boeken nodig voor je studie. Als je op jezelf gaat wonen heb je sowieso meubels nodig. Dan kun je een multifunctionele tafel kopen waar je aan studeert, eet maar ook gelijk eer doet als tvmeubel. Je moet een beetje creatief zijn met het inrichten van je kamer, maar dan lukt het wel!

Studie materiaal

Je krijgt in de zomervakantie waarschijnlijk een brief van jouw nieuwe hogeschool of universiteit met een lijst van dingen die je aan moet schaffen. Uiteraard boeken, maar misschien wel kleding, tekenmateriaal, rekenmachines en noem maar op. Maar tegenwoordig moet ook haast iedere student een laptop aanschaffen en dat is een dure aankoop. Het is belangrijk dat je van te voren bedenkt waar je je laptop voor gaat gebruiken. Waarschijnlijk wil jij dat hij sterk en snel genoeg is voor je studie, maar wil je er ook Netflix op kunnen kijken. Als je dan échte eisen mag stellen, is goed geluid natuurlijk ook heel belangrijk. Misschien is dan de Lenovo Ideapad S530 dan wel wat voor jou! De snelle en veilige Ideapad is ideaal voor iedere studie. Maar dankzij het 13-inch FHD-beeldscherm met bijna randless glazen, fantastische Harman-luidsprekers en Dolby Audio, is deze laptop ook geweldig voor het gebruik in je vrije tijd. Je kunt deze Ideapad S530 via ons aanschaffen met een hele fijne korting!

Hé, en als je 'm besteld via ons, verdienen wij er ook nog iets aan! ;-) Wij kunnen jou dan op de hoogte blijven houden van al het leuks in de studentenwereld!

Tips & Tricks

Jouw studententijd wordt geweldig, dat kunnen we je beloven! Maar je moet het wel slim aanpakken, want door alle verleidingen kan het soms ook fout gaan. Probeer je studie en vrije tijd goed te plannen. De kroeg in met je huisgenoten is leuk, maar je moet ook je punten halen. Daarnaast kost het veel geld, dus probeer vanaf het begin af aan niet iedere dag naar de Albert Heijn te gaan, want als je daar aan went... Tot slot zijn er heel veel handige apps die jou als student door het leven kunnen loodsen. We schreven een blog over de tien beste apps voor studenten, dus die kun je ook even lezen!

Alvast een fijne vakantie en je hoort van ons na de zomervakantie!

Meer studentennieuws

Abonneren op