← Terug naar overzicht

Zo overleef je de laatste loodjes van je scriptie!

student scriptie

De deadlines voor de meeste scripties zijn in aantocht. En zoals je misschien gemerkt hebt, wegen de laatste loodjes het zwaarst. Zeker als je een alles-op-het-laatste-moment-student bent ;). Maar no worries: met onze tips ga jij zeker die deadline halen. Zelfs als je nog bergen werk moet verzetten!

Schakel de hulp in van anderen

Je vrienden en familie willen – net zo graag als jij – dat je afstudeert. Wees daarom niet bang om hun hulp te vragen. Al is het maar om te controleren op spelling of om te kijken naar de vormgeving. Dat kleine beetje hulp kan net het verschil maken om af te studeren!

Besteed dingen uit waar je echt niet goed in bent

Zeker als je een eindsprint moet trekken, kan het verstandig zijn om professionals naar je scriptie te laten kijken. Ben je bijvoorbeeld waardeloos in Engels, maar moet je jouw thesis wel in deze taal opleveren? Dan kan je hem professioneel laten vertalen op Directvertalen.nl. Mijn zwakke punt was het analyseren en verwerken van data in SPSS. Hier heb ik ook in de laatste fase nog een professional naar laten kijken. En om eerlijk te zijn, was dat het geld meer dan waard!

Zorg goed voor jezelf

Je scriptie kan altijd beter. Het is dus ook niet gek als je in de laatste periode voor je deadline nog een enorme to-do-list hebt. Om zo productief mogelijk je tijd te gebruiken, is het belangrijk dat je genoeg rust neemt. Zo heb je genoeg energie om ook tijdens de laatste loodjes nog keihard aan je scriptie te werken. Probeer dus op tijd naar bed te gaan, genoeg te slapen én goed voor jezelf te zorgen. Kan je wel wat tips gebruiken om beter voor jezelf te zorgen? Lees dan ook onze blog met tips om gezonder te leven!

Zet je scriptie op nummer 1

Tijdens de laatste fase van mijn scriptie kon ik mijn thesis eigenlijk niet meer zien. Ik was het spuugzat en compleet gesloopt. De verleiding is dan ook groot om toch even naar dat feestje te gaan of een terrasje te pakken. Maar geloof me: als jij straks je diploma in ontvangst neemt, is dat afzien het dubbel en dwars waard! Probeer dus nog even de focus vast te houden en je laatste energie in je scriptie te steken.

Aan het wachten op de uitslag? Dan herken jij de fases die je doorloopt op de dag van je scriptie uitslag zeker!

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op