← Terug naar overzicht

Tijd voor ijs!

ice

De temperatuur stijgt, het zonnetje schijn en de zomer begint, ofwel: Tijd voor ijs! Hier lees je waar jij deze zomerse snack kan halen in Rotterdam!

De IJssalon

Persoonlijk De IJssalon mijn favoriet. Iedere zomer, nadat ik met mijn vrienden naar het strand geweest ben, halen wij hier ons ijsje. Een paar minuten lopen van de Markthal, Meent 66a in het centrum, kan je hier heerlijk ijs halen. Let wel op, op zomerse dagen kan er wel een enorm lange rij tot aan buiten toe staan. Maar dit is dan ook zeker de moeite waard!

Venezia

Ook Venezia bevindt zich in het centrum van Rotterdam, al sinds 1964 om precies te zijn! (Oude Binnenweg 125). De eigenaren van deze tent, Familie Olivio maken het ijs helemaal zelf. En dat proef je!

Gusto

Ook bij Gusto kan je heerlijk ijs proberen. Al het ijs wordt gemaakt met biologische ingrediënten, zodat je op een verantwoorde manier kunt genieten van je ijsje. Je vindt deze ijssalon op de Schiedamse Vest 40 in het centrum. Ook zit hier een restaurant, dus voor je toetje kan je er ook nog uitgebreid eten!

IJssalon Capri

Net als bij Venezia, wordt het ijs bij IJssalon Capri helemaal zelf gemaakt. Deze zaak bestaat echter al wel wat langer, ze gingen namelijk al open in 1957. Als ze al zo lang bestaan, moet het ijs vast en zeker een succes zijn. Zelf kan ik dat wel bevestigen. Geloof je me niet? Oordeel zelf dan maar. Je kunt ze vinden op de Karel Doormanstraat 334 in het centrum te Rotterdam.

De IJsmaker

Behalve een goed marketingteam heeft De IJsmaker ook zeer lekker ijs. Naar eigen zeggen verkopen ze niet zomaar ijs, maar een beleving. Er zijn meer dan dertig smaken, van de klassiekers tot aan Bastogne en stroopwafel aan toe. Waar je voor deze ultieme ijsbeleving kan vinden? Witte de Withstraat 7A, 3012 BK Rotterdam.

Natuurlijk zijn er nog véél meer ijszaken! Hopelijk zijn er genoeg warme dagen om ze allemaal te bezoeken! En heb je nou een super goede gevonden? Twijfel dan niet om het door te geven!

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op