← Terug naar overzicht

Dit zijn de leukste binnenlandse stedentripjes vanaf Rotterdam!

Heb je een dagje niets te doen deze zomer? Of zoek je nog een leuk uitje met vrienden? Ga dan op binnenlandse stedentrip! Dit uitje is ideaal voor als je niet zo veel geld of tijd hebt, maar er wel even tussenuit wil. Hieronder lees je welke steden echte aanraders zijn!

Nijmegen

Vanaf Rotterdam Centraal reis je in minder dan twee uurtjes naar Nijmegen. Het is een echte studentenstad, met veel leuke barretjes en restaurants. Als het lekker weer is, kun je zonnen bij het Waalstrandje of het Kronenburgerpark.

Zeker in juli is Nijmegen een bezoekje waard, want dan vinden de Nijmeegse Vierdaagse plaats. Dit evenement wordt groots gevierd in de stad. Tijdens de Vierdaagsefeesten (die langer duren dan de Vierdaagse zelf) is er van alles te doen! Met lekker eten bij De Kaaij, optredens van allerlei verschillende artiesten en feesten tot in de laatste uurtjes, is het ieder jaar weer een geslaagd evenement.  De Vierdaagsefeesten vinden dit jaar plaats van 13 tot en met 19 juli.

Maastricht

Met een treinreisje van iets meer dan twee uur, ben je in het zuidelijke Maastricht. Dit is een kleine, maar heel gezellige stad. Vooral op De Markt is het leuk! In de zomer vind je hier veel terrasjes. Ben je op zoek naar een terras waar minder toeristen zitten? Dan helpt deze blog over de leukste terrassen in Maastricht je vast verder!

Nu het lekkerder weer wordt, kun je natuurlijk ook lekker in het gras gaan liggen. Het Stadspark in Maastricht is hier ideaal voor. Dit is dé chillplek voor Maastrichtse studenten. Want ook Maastricht is een echte studentenstad! Dit blijkt ook uit de vele kroegjes waar ’s avonds een mooi feestje gebouwd wordt. Welke kroegen je echt niet wil missen lees je hier

Groningen

Groningen is ietsje verder reizen, maar zeker de moeite waard! Door de grachten en oude gebouwen ziet deze stad er gezellig en knus uit. Breng een bezoekje aan de Martinitoren en geniet daarna van een lekkere maaltijd bij een van deze goedkope én gezonde restaurants.

Uitgegeten? Dan is het tijd voor een feestje. In het stadcentrum van Groningen kun je namelijk goed stappen! Omdat alle kroegen lekker dicht bij elkaar zitten, is deze stad ideaal voor een kroegentocht. Bovendien hoef je hier meestal geen entree te betalen. Heb je een jas bij je? Dan kun je deze kwijt in de stadsgarderobe.

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op