← Terug naar overzicht

De leukste apps voor je tablet van dit moment!

Sinds ik een tablet van Lenovo heb, wil ik eigenlijk niet meer anders. Een tablet neem je makkelijk mee naar college, is erg gebruiksvriendelijk en je kan er bijna alles mee wat je nodig hebt als student! Ook is het superhandig dat je op een tablet gratis apps kunt downloaden. In deze blog vind je daarom de leukste apps voor je tablet!

1. Bingewatchen

Je favo serie in de trein kijken is toch een stuk fijner op een tablet dan op een telefoon. En gelukkig kun je elke streamingsdienst en ‘tv-gemist’ app ook op je tablet downloaden. Denk aan Netflix, Videoland, Popcorn Time, RTL XL, NPO en KIJK. Zo vliegt die treinreis of dat tussenuur razendsnel voorbij!

2. Een nieuwe taal leren

Duolingo is een gratis app, waarmee je op een laagdrempelige manier een nieuwe taal kunt leren. De app is opgedeeld in onderdelen, waardoor je in je eigen tijd en op je eigen tempo de taal kunt leren. Bij elk onderdeel mag je maximaal 3 fouten maken. Je leert om woordjes en zinnen te schrijven, maar word je ook getoetst op je spreekvaardigheid door middel van de microfoon van je tablet. Ideaal dus als je binnenkort in het buitenland gaat studeren en wat van de taal wilt begrijpen! 

3. Office

Microsoft Office is natuurlijk onmisbaar als je studeert. Wist je dat de bekende Office-programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint gratis te downloaden zijn voor tablets met Android? Dit is dus een heel groot voordeel ten opzichte van een laptop! Ben je nog op zoek naar een goede Android tablet die je kunt gebruiken voor je studie? Ik kocht mijn tablet met de kortingscode STUDENTENKORTINGNL en ben er super blij mee!

4. Intelligent toetsenbord

Typen op een tablet gaat niet altijd even makkelijk. Nu kun je natuurlijk een toetsenbord bij je tablet kopen, maar er is ook Swiftkey. Swiftkey is een gratis app die je het leven een stuk makkelijker maakt. Hoe vaker je de app gebruikt, hoe meer het leert over jouw persoonlijke schrijfstijl. Zo onthoud Swiftkey de bijnamen, afkortingen en zinnen die je veel gebruikt. Hierdoor kan de app een foutloze schrijfvoorspelling doen en hoef je niet elke keer ellenlange zinnen te typen. Ook zijn er een heleboel functies om gifjes, stickers en emoji's te sturen.

5. Reizen

Als student ontkom je er vaak niet aan om gebruik te maken van het ov. Gelukkig kun je op je tablet apps downloaden die het plannen van een reis easy peasy maken ;). Voor het beste reisadvies kun je het beste de apps van 9292 en NS downloaden. Heb je een eigen auto? Dan mag Flitsmeister natuurlijk ook niet ontbreken! Flitsmeister geeft je een overzicht van alle mobiele flitsers, flitspalen, trajectcontroles en files. Hierdoor krijg je – als het goed is – nooit meer een prent op de deurmat. Heb je geen eigen auto? Download dan ook de Uber-app als je snel van A naar B wilt, zonder de hoofdprijs te betalen!

Ben je gek op tech? Lees dan ook ons artikel over de beste accessoires voor je laptop!

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op