← Terug naar overzicht

De lekkerste bbq-recepten voor deze lente

Barbecue Recepten Voor de Lente

Vanavond is het zover, de eerste keer barbequen dit jaar, of in ieder geval voor mij dan. We hebben al een aantal dagen prachtig weer gehad en het ziet er naar uit dat er nog een hoop zullen volgen. Genoeg kansen voor een goede bbq dus. Lekker in de tuin zitten, biertje erbij en de heerlijke geur van gebraden vlees (of vegetarische gerechten, kan natuurlijk ook). Om mijzelf voor te bereiden op de lente en zomer, heb ik een aantal van mijn favoriete bbq-gerechten op een rij gezet. Deze deel ik graag met jullie!

Cheddar jalapeño hotdog

Hotdogs zijn heerlijk, niet duur en makkelijk te bereiden. Nu houd ik ook heel erg van pittige gerechten, dus een hotdog gecombineerd met jalapeños kan eigenlijk al niet mis gaan. In het hotdog recept dat ik heb gevonden gebruiken ze een “jalapeño cheddar” worst voor de hotdog. Deze zijn heel erg lekker, maar niet altijd makkelijk te verkrijgen in de supermarkt of bij de slager. Je kunt daarom ook een alternatief gebruiken dat jou het meest geschikt lijkt. Nu rest alleen nog het vullen van het zachte broodje met de worst, bbq saus, koolsla en gebakken uitjes.

Spareribs van het bot

Het mooie van dit spareribs recept, is dat er meteen een goede tip wordt gegeven waar ik het helemaal mee eens ben. Sommige mensen geven aan dat je spareribs eerst hoort te koken voordat je deze op de bbq legt. Naar mijn ervaring, en die van de schrijver van dit recept, kook je dan alle smaak uit de spareribs. Niet doen dus! Dit recept duurt wel lang om te maken (ca. 3 uur), maar dit is het echt wel waard. De spareribs zullen bijna van het bot vallen als je er alleen al naar kijkt en ook de smaak is heerlûk.

Gamba-maisspiezen

Je moet er van houden, maar gamba’s eet ik het liefst elke week. Met dit gerecht sla je twee vliegen in een klap. Garnalen én mais van de barbeque. Je hebt weinig ingrediënten nodig om dit gerecht te maken. Het enige wat je nodig hebt is een maiskolf, gamba’s, wat zure room, mosterd en een pot mangochutney. De laatste drie ingrediënten zijn voor het maken van de saus, namelijk een saus van mango en zure room.

Zelfgemaakte knoflooksaus

Warm stokbrood met knoflooksaus kan ab-so-luut niet missen bij je barbecue. Nu kun je natuurlijk een bakje kopen bij de supermarkt, maar het is nog vele malen lekkerder om het knoflooksaus zelf te maken. Binnen 15 minuten heb je je eigen knoflooksaus gemaakt!

Tempeh saté

Nu weet ik niet heel veel van vegetarische gerechten, maar voor de vegetariërs onder ons ben ik op zoek gegaan naar een gerecht dat mij erg lekker lijkt. Ik vind saté heerlijk en dus was ik gelijk enthousiast over het Tempeh saté recept dat ik tegenkwam. Zo ervaar je nog steeds de heerlijke indonesche keuken, maar dan gewoon zonder vlees!

Barbecuen is niet alleen heel erg lekker, maar ook super gezellig. Ik zou zeggen, gebruik het mooie weer als excuus om de barbecue klaar te zetten. Eet smakelijk!

Groetjes,

Jelle

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op