← Terug naar overzicht

Waarom Rotterdam voor mij niet zomaar een stad is

Rotterdam Erasmusbrug

"Komen wij uit Rotterdam? Ken je dat nie horen dan?”. Zelf woon ik in Pijnacker en toch is Rotterdam voor mij the place to be. Begrijp me niet verkeerd, Pijnacker is prima en een stad als Den Haag vind ik ook heel gezellig. Maar Rotterdam is en blijft mijn stad. Het heeft die sfeer die geen andere stad mij kan geven. Ik ben hier dan ook eigenlijk de hele week. Doordeweeks werk ik in De Rotterdam op de Kop van Zuid (42ste verdieping met een prachtig uitzicht) en in het weekend doe ik ook genoeg in de stad. Eigenlijk ben ik al sinds mijn 14de regelmatig in Rotjeknor te vinden. Maar waarom is dit zo? Waarom vind ik Rotterdam zo’n geweldige plek om in te vertoeven? Dat ga ik je vandaag vertellen.

De drukte

Het klinkt misschien een beetje raar, maar één van de dingen die Rotterdam zo mooi maakt is de drukte. Het stadsleven gaat dag en nacht door en er is altijd wel wat te zien op straat. Niet alleen leuke dingen natuurlijk, er zijn genoeg opstootjes op een dag in Rotterdam (zoals in elke stad). Maar over het algemeen is de Rotterdamse drukte gewoon heel gezellig. Bij elk evenement zijn er genoeg aanwezigen en de kroegen, restaurantes en terrasjes zijn ook altijd gezellig gevuld. Heel anders dan in het rustige Pijnacker.    

De looks

De Erasmusbrug, De Rotterdam, Kubuswoningen, het nieuwe centrum, de Maas en de Oude Haven. Een paar voorbeelden van de iconische looks, architectuur en infrastructuur binnen Rotterdam. Overal waar je loopt ziet het er weer anders uit. Soms speel ik zelfs weer even toerist in eigen huis door een hoop foto’s te maken van de plekken waar ik langskom. Sommige van mijn vrienden vinden de nieuwbouw in het centrum juist helemaal niks. Maar ik vind de aparte stijl van de vele gebouwen juist geweldig. Het is net alsof de architecten een wedstrijd houden wie het meest bizarre gebouw kan neerzetten.   

Feyenoord en de Kuip

Ik ben al jaren fan van Feyenoord en kijk dan ook de meeste van hun wedstrijden. Geen enkele club in Nederland heeft zulke dedicated fans en geeft zo’n geweldige sfeer als Feyenoord. Als je in de Kuip zit is het één groot feest, waar je met 42.000 man aan het springen en zingen bent. De eerste keer dat ik de Kuip binnenliep kreeg ik gelijk kippenvel. Zowel de club als het stadion heeft die typische Rotterdam-sfeer. Helaas worden ze dit jaar geen kampioen, maar volgend jaar weer een kans!

Vrienden

Eigenlijk heb ik twee kampen in mijn vriendengroep, kamp Rotterdam en team Den Haag. Ik kan dus alle kanten op. Als ik iets ga doen met de eerste, kom ik altijd in Rotterdam terecht. Gewoon chillen bij vrienden thuis, bij de Kralingse Plas of poolen in een kroeg. En eigenlijk overal waar we komen maken we de sfeer weer een beetje beter (we kunnen nogal aanwezig zijn).

Werk

Zoals ik al vertelde, werk ik doordeweeks in Rotterdam. Het werk is niet alleen heel leuk, maar elke dag als ik binnenkom kan ik even genieten van het prachtige uitzicht. Met een kop koffie in de hand, kan ik alles zien vanaf kantoor op de 42ste verdieping. Zelfs hoger dan de Euromast! Een betere start van de dag is er niet.

Niet iedereen houdt van Rotterdam. En dat is oké, ieder zo zijn ding. Het zou ook niet chill zijn als heel Nederland naar Rotterdam komt, dan wordt het zelfs voor mij te druk. Ik hoop in iedergeval dat iedereen die hierheen komt, dezelfde fijne tijd heeft als ik de afgelopen 9 jaar.

Groetjes,

Jelle

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op