← Terug naar overzicht

Hoe vind je een studiegerelateerde bijbaan in Rotterdam?

Ben jij wat verder in je studie? Dan is het een aanrader om een studiegerelateerde bijbaan te zoeken. Zo kun je praktijkervaring opdoen én geld verdienen. Handig toch?! In deze blog lees je hoe je een studiegerelateerde bijbaan vindt in Rotterdam.

Gebruik LinkedIn

Heb jij al een LinkedIn-pagina? Dit platform is superhandig wanneer je een baan zoekt. Je kunt er makkelijk filteren op vacatures die bij jou passen. Ook kun je zien waar anderen uit je netwerk werken. Werkt een oud-klasgenootje nou bij een bedrijf waar jij ook heel graag aan de slag wilt? Dan kun je makkelijk contact leggen en vragen wat de mogelijkheden zijn.

Gebruik je netwerk

Wanneer je LinkedIn gebruikt, kun je dus heel veel hebben aan je connecties. Maar ook in het echte leven kan netwerken goed van pas komen! Laat mensen om je heen weten dat je op zoek bent naar een bijbaan. Wellicht weten zij wel een aantal openstaande vacatures. Of misschien kunnen ze een goed woordje voor je doen bij hun eigen werk.

Hulp van de universiteit/hogeschool

Vaak biedt de universiteit of hogeschool in een stad hulp bij het zoeken van studiegerelateerde jobs. Zo worden er veel verschillende workshops georganiseerd door de Erasmus Universiteit. Van een workshop die je voorbereidt op sollicitatiegesprekken tot een LinkedIn-workshop. Op de pagina Workshops en Trainingen zie je wat er komende tijd op de planning staat. Ben je op zoek naar een baan voor na je studie of een stage? Neem dan eens een kijkje op het Erasmus Recruitment Platform.

Meer hulp nodig?

Lukt het niet om een studiegerelateerde bijbaan te vinden? Of vind je wel de juiste vacatures, maar loop je helemaal vast tijdens een sollicitatie? Neem dan een kijkje op www.studiegerelateerdebijbaan.nl. Op deze website staan nog veel meer handige tips!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op