← Terug naar overzicht

Knusse restaurants voor de koude dagen

Knusse restaurants voor de koude februari maan

Februari staat niet bekend om het fijne weer. Integendeel: vaak is dit de koudste maand van het jaar en loopt iedereen met dikke jassen buiten. Een fijne manier om lekker op te warmen is het bezoeken van een knus restaurant. Een prima excuus om weer eens uit eten te gaan. Daarom ben ik op zoek gegaan naar knusse restaurants in Rotterdam en heb ik deze speciaal voor jou op een rij gezet!

Hudson Rotterdam - Schiedamse Vest 28

Hudson is een knus restaurant die mij elke keer een warm gevoel geeft. Dit restaurant ziet er ook verzorgd uit en de Amerikaanse stijl spreekt mij in ieder geval erg aan. Het is hier vaak goed vol (vooral in het weekend) en dit maakt het nog gezelliger. Waar ik altijd blij van word, is de bar van Hudson. Deze is prachtig verlicht en gevuld met bekers, biertjes en andere flessen met kleurrijke dranken. Natuurlijk kunnen de kaarsjes niet missen, wat een extra bijdrage levert aan de knusse uitstraling. Combineer dit met het heerlijke eten en je hebt zeker een topavond! Wil je meer weten over Hudson? Bekijk dan mijn blog over Hudson en de restoranto app.

’t Ouwe Bruggetje - Voorhaven 6A

’t Ouwe Bruggetje is klein. Erg klein. En dat is nou juist wat dit restaurant zo heerlijk knus maakt. Houten tafels, houten stoelen, schilderijen en de vele wijnflessen aan de muur zorgt voor een echt ‘thuisgevoel’. De wijn is heerlijk en bovenal heel betaalbaar (voor 15 euro heb je al een fles goede wijn!). Ook het eten ziet er goed uit en de smaak is prima. Er is niks fijners dan het drinken van een glas wijn terwijl je met fijn gezelschap in een ‘old school’ restaurant zit.    

Restaurant YOLO - Admiraliteitsstraat 17b

YOLO, voorheen Admiraliteit Bar & Kitchen, is een nette en toch knusse tent. Wanneer je hier binnenloopt zie je meteen de indrukwekkende bar met meer dan 200 exclusieve drankjes. Van Japanse single malt tot de beste wijnen. Het restaurant ziet er prachtig uit en de open keuken geeft net dat beetje extra. De geuren uit de keuken die de ruimte vullen maken je gelijk blij. De prijzen zijn betaalbaar, wat dit restaurant nog aantrekkelijker maakt voor studenten!

Ballroom - Witte de Withstraat 88b

De Ballroom geeft mij een gevoel van een kantine gecombineerd met een authentieke bar. Het is er altijd goed gevuld met gezellige mensen en ook de bar, gevuld met genoeg dranken, is een fijne toevoeging. Ballroom kookt met streek- en seizoensproducten, dus de kaart veranderd een aantal keer per jaar. Hierdoor wordt je elke keer verrast wanneer je bij Ballroom gaat eten. Je kunt hier vanaf 16.00 uur terecht, al raad ik je aan om in de avond gegaan. Hoe donkerker het wordt, hoe gezelliger het restaurant is.  

In de donkere en koude februari is het belangrijk om leuke dingen te doen om ons gebrek aan zon te compenseren. Een warm en knus restaurant is hiervoor de perfecte oplossing. Zijn er nog andere restaurants waar ik heen zou moeten gaan?

Groetjes,

Jelle

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op