← Terug naar overzicht

Low budget activiteiten voor in de voorjaarsvakantie

Low budget activiteiten voor in de vakantie

De voorjaarsvakantie komt steeds dichterbij. Sommigen zullen die week vertoeven in een ander land, maar velen vieren de vakantie vaak toch lekker thuis. Natuurlijk hoef je niet de hele week binnen op de bank te blijven zitten. Er is genoeg te doen in en rond Rotterdam! Nu kan ik begrijpen dat veel studenten het op dit moment niet zo breed hebben. Studeren, wonen en leuke dingen doen kost nou eenmaal een hoop geld. Daarom zet ik voor jou een aantal low budget activiteiten op een rij. Zo kun je voor weinig toch veel plezier hebben.

Watertaxi naar RDM

Waar zouden we zijn zonder ons studenten OV? Zelfs in de vakanties kunnen we gratis reizen. En daar maken we graag gebruik van! Je kunt namelijk makkelijk met het OV naar RDM Rotterdam reizen. Voorheen het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij en nu een campus waar je prima kunt rondlopen. Je kunt gebruik maken van de watertaxi of met de bus. Bekijk de plek waar vroeger beroemde schepen als het stoomschip Rotterdam werden gebouwd en geniet van het uitzicht op de Nieuwe Maas!

Bioscoop met je eigen snacks

Kijk, we weten allemaal dat de popcorn en nacho's niet te betalen zijn als je naar de bios gaat. Maar de kaartjes voor de bioscoop zelf vallen altijd wel mee. Kies dus een leuke film uit en breng je eigen popcorn met frisdrank (of bier) mee van huis. Mag misschien officieel niet, maar scheelt je toch al snel een tientje!

Walk of Fame

De Walk of Fame in Hollywood kennen de meeste wel. Wat niet iedereen weet, is dat Rotterdam er ook een heeft. Onze Walk of Fame is zelfs de grootste van Europa! Beroemdheden uit Nederland en daarbuiten laten hier hun hand- en/of voetafdrukken achter. Je bent hier niet uren mee bezig, maar het is zeker leuk om deze walk een keer te zien.

Wereldmuseum

Wil je GRATIS wat leren over culturen in het heden en verleden? Dan heb je geluk. Door verbouwingen mag iedereen gratis het Wereldmuseum binnenwandelen. Het museum bevat meer dan 1800 objecten van verschillende culturen in Azië, Oceanië, Afrika en Amerika. Je kunt hier je hele dag vol maken en je leert ook nog wat. Oh, en je zit lekker warm en droog binnen. Nog een pluspunt.

Markthal

In de Markthal kun je zelf kiezen hoeveel geld je uitgeeft. Eet een paar betaalbare (maar lekkere) snacks, haal chocola bij de Chocolate Company of drink een drankje bij de proeverij (bier, whiskey en gin). Je kunt hier ook lekker lunchen en avondeten. Er is ook een supermarkt aanwezig, dus als je nog even boodschappen wil doen voor je weg gaat dan kan dat.

Je kunt genoeg leuke dingen doen met een laag budget. Zo bespaar je geld voor andere dingen terwijl je toch een prima dag hebt. Ik hoop dat je lekker uitrust en een fijne vakantie hebt!

Groetjes,

Jelle

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op