← Terug naar overzicht

De beste oliebollen van Rotterdam

Ja, het is weer december! Dit betekent kruid- en pepernoten met Sinterklaas, een heel groot gangen menu tijdens kerst en natuurlijk héél véél  oliebollen met oud en nieuw. Op basis van de oliebollenranklijst zijn dit absoluut de kraampjes in Rotterdam waar je deze december langs moet gaan.

Bakker Klootwijk

Bakker Klootwijk was afgelopen jaar de nummer 1 op de ranklijst en daarom is het zeker de moeite waard om zelf te gaan proeven waarom dit de beste oliebollen van Nederland zijn. De bollen kosten €0,95 per stuk wat een hele normale prijs voor deze delicatesse is. Dus dubbel zo veel de moeite waard om even langs te gaan. Verder zijn hier ook appelflappen, donuts, broodjes, gebakjes en taartjes te koop voor degenen die de oliebollen liever overslaan. Deze bollen kun je trouwens kopen op de Poolsterstraat 50 (Alexandrium).

Gebakkraam Richard Visser

Een ander kraampje dat in de top tien staat is de Gebakkraam Richard Visser. Deze oliebollen zijn vorig jaar december uitgeroepen tot nummer 6 van Nederland. De kraam is te vinden op de Heemraadssingel/Vierambachtsstraat en de kosten per oliebol bedragen €1,00 wat deze kraam net iets duurder maakt dan Bakker Klootwijk. Dit maakt de oliebollen er natuurlijk niet viezer op en daarom is ook deze kraam een echte aanrader.

Rotterdamse Oliebollenbakkerij Familie Smit

Deze oliebollenbakkerij doet het ook niet zo slecht in de ranking en is vorig jaar op nummer 21 van Nederland beland. Net zoals bij de Gebakkraam Richard Visser zijn deze bollen per stuk €1,00. Verder zijn deze lekkernijen wel 20 gram zwaarder dan die van de nummer 1 en 6 van Nederland. Dit kan misschien voor de grote eter een goed argument zijn om deze kraam te gaan bezoeken.

Reemer's Hollandse Gebakkraam

Deze kraam heeft net de ranking van 2017 gehaald. Voor de kritische oliebolleneter onder ons zouden de hiervoor genoemde tentjes misschien een betere optie zijn. Dat deze lager in de ranking staan betekent niet dat de bollen hier niet te eten zijn. In tegendeel, er zijn veel meer dan 71 oliebollenstalletjes in Nederland en daarom is een goede smaak vrijwel gegarandeerd bij ieder tentje dat op deze lijst is vermeld.

Niet getreurd

Al met al zijn er natuurlijk nog veel kraampjes te vinden in Rotterdam waar je deze wintersnack kan halen. Dit zijn namelijk alleen de kraampjes die door de echte kenners bekroond zijn met een ranking. Verder blijft smaak iets subjectief dus het kan best zijn dat jij de oliebollen op de hoek tien keer zo lekker vind.  Zijn deze kraampjes nou niet bij jou in de buurt? Ook zelfgemaakt zijn ze superlekker of zelfs nog beter!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op