← Terug naar overzicht

Kerstmarkten in Rotterdam

Nu de feestdagen weer voor de deur staan, wordt er weer van alles georganiseerd waaronder allemaal sfeervolle kerstmarkten. Kraampjes vol met hapjes en leuke spulletjes. Vaak wordt er live muziek gespeeld. Dat samen met de gezellige versiering geeft een warme sfeer. Zelf vind ik het heerlijk om de markten af te struinen, op zoek naar interessante cadeautjes en een lekker glaasje Glühwein te drinken. Dit zijn de leukste kerstmarkten in Rotterdam en zeker de moeite waard om te bezoeken!

Kerstmarkt Delfshaven

Op de Mathenesserweg wordt in december een tweede Kerstmarkt in Delfshaven georganiseerd. Vol met kraampjes, live-muziek, eten en leuke kinderactiviteiten. Allerlei Rotterdamse creatievelingen krijgen hier een podium en openbare verkoopplek om hun creaties aan te bieden. De organisatoren kiezen voor een brede selectie van makers, kunstenaars en designers om talent en inspiratie te stimuleren. Daarnaast krijgen lokale muziekacts een podium!

WANNEER:

Zaterdag 15 december van 13:00 - 21:00

Charloisse Winterfair

Winterfair Charlois, voorheen de Charloisse Kerstfair is een overdekte fair in winter en kerststijl aan de Charloisse Kerksingel. Er zijn gezellige kramen, live muziek en de Kerstman komt natuurlijk op bezoek!

WANNEER:

Zaterdag 8 december van 11:00 - 17:00

Zondag 9 december van 12:00 - 17:00

Kerstmarkt Overschie

In de Overschiese Dorpsstraat wordt een traditionele Kerstmarkt en Kaarsjesavond georganiseerd. Dit is één van de oudste stukjes van Rotterdam. Er wordt verwacht dat er meer dan 50 kramen komen te staan, dus dit belooft een erg leuke avond te worden!

WANNEER:

Vrijdag 14 december van 18:00 - 21:00

Kerstmarkt Trompenburg

Deze kerstmarkt wordt in de tuinen van Trompenberg georganiseerd en is grotendeels overdekt. Met mooie verlichting in de tuinen en met de speciale lichtjesavond op de vrijdag zit het hier met de sfeer wel goed! Je vindt hier veel handgemaakte kerstartikelen en cadeaus.

WANNEER:  

Vrijdag 14 december van 15:00 - 21:00

Zaterdag 15 december van 10:00 - 16:00

Zondag 16 december van 10:00 - 16:00

Winterfair Alexanderkerk

Jaarlijks wordt er in de Alexanderkerk (Springerstraat 340) een winterfair georganiseerd. Ook hier vind je van alles. Kerstartikelen, kerststukjes, kerstplanten en kerstkaarten en natuurlijk kan de erwtensoep en glühwein niet ontbreken!

WANNEER:

Vrijdag 7 december van 19:00 - 21:00

Zaterdag 8 december van 10:00 - 16:00

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op