← Terug naar overzicht

Maak je onderneming professioneler met een presentatiemap!

Als ondernemer krijg je te maken met veel soorten documenten. Denk aan facturen, offertjes en bedrijfsinformatie. Het ene moment verstuur jij dit soort documenten naar een klant. Het andere moment krijg je deze juist zelf toegestuurd. Vaak gebeurt dit via mail of krijg je losse blaadjes aangereikt.

Nu is er ook een andere optie: de presentatiemap! Ik ben op zoek gegaan naar bedrijven waar je dit soort mappen kunt aanschaffen. Na wat Googelen kwam ik op 123drukken.nl terecht. Deze site biedt naast folders, brochures en visitekaartjes, ook mooie presentatiemappen aan. In dit artikel vertel ik waarom deze zo belangrijk zijn voor je onderneming!

Professioneel en overzichtelijk

Een presentatiemap is een professionele en overzichtelijke manier om documenten te presenteren aan (potentiële) klanten. Denk hierbij aan offertes, product- of bedrijfsinformatie. In plaats van een stapel losse blaadjes, geef je een complete map mee met alle benodigde informatie. Zo blijft alles bij elkaar en raak je dus minder snel dingen kwijt. Daarnaast ziet de map er visueel aantrekkelijk uit. Dit maakt klanten en geïnteresseerden al snel nieuwsgierig. Je laat zo een goede indruk achter, waardoor mensen sneller geneigd zijn om van je diensten gebruik te maken!

Marketingmiddel

Wat ik heel fijn vind van 123drukken, is de mogelijkheid om je bedrijfsgegevens en logo te laten drukken op de presentatiemap. Ook kun je visitekaartjes opbergen bij sommige mappen. Dit is een goede manier om naamsbekendheid te werven. Je bent dus gelijk bezig met je marketing, twee vliegen in één klap! Hoe meer mensen jouw gegevens hebben, hoe groter de kans is dat deze ook onderling worden verspreidt. Dit is vooral essentieel voor startende ondernemers. Je wil natuurlijk dat klanten je bedrijf aanraden aan nieuwe klanten en zo nieuwe opdrachten binnensleept. De map geeft dus veel mogelijkheden om je naam kenbaar te maken op de markt.

Voordelig en goed te combineren

De prijs die je betaalt voor presentatiemappen is het zeker waard. Het kost niet heel veel en de impact die je maakt bij klanten is enorm. Natuurlijk kun je dit ook combineren met andere promotiematerialen zoals flyers en brochures. Je kunt van alles in de map doen. De keuze is aan jou!

Een investering als deze kan al grote gevolgen hebben voor je onderneming. Het is belangrijk om professionaliteit uit te stralen en mensen over te halen om van je diensten gebruik te maken. Ik hoop dat ook jij gebruik gaat maken van de presentatiemap en dat dit je helpt om je onderneming van de grond te krijgen!

Groetjes,
Jelle

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op