← Terug naar overzicht

De gezelligste pubquizzen in Rotterdam

De leukste pubquizzen in Rotterdam

Het is alweer drie jaar geleden dat ik mijn eerste pubquiz bijwoonde. Hoewel mijn team bijna als laatste eindigde, was dit één van mijn leukste avondjes uit in Rotterdam. De combinatie van lekker bier (of wijn), een gezellige sfeer en lastige vragen zorgt voor een ervaring die je niet snel zal vergeten. In deze blog beschrijf ik een aantal pubquizzen die het zeker waard zijn om in november heen te gaan. Ben je benieuwd? Lees dan door!

Weena Rotterdam – Weena 202

Elke maandag- en dinsdagavond organiseert Weena Rotterdam  een pubquiz en deze wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven. De quiz bestaat uit acht spannende ronden, inclusief foto’s en muziekfragmenten, en gaat meestal door tot een uur of elf. Je bent dus lekker de hele avond bezig. Wat ik heel fijn vind is dat Weena Rotterdam zo dichtbij Rotterdam Centraal is. Dit is dus ook makkelijk te bereiken voor je vrienden die niet in Rotterdam wonen! De quiz is vaak erg druk, maar dan wel gezellig druk. De teams bestaan uit maximaal zes personen, dus ik raad je aan om met niet een té grote groep te gaan. Als je wel met meer gaat, kun je altijd nog meerdere teams maken. De quiz kost €3,50 per persoon en inschrijven kan vanaf 19:30 uur. Je kunt ook reserveren als je wil zodat je zeker weet dat je meedoet. Wees er wel snel bij, want vol=vol!

Dé Verhip pubquiz - Sint-Jobsweg 21

Vroeger een trekpleister voor havenarbeiders, zeemannen, lichtekooien én Rotterdammers die net hun reizende familieleden hadden uitgezwaaid. Nu een gezellig en sfeervol café waar veel verschillende soorten mensen vertoeven. Dat is zo’n beetje de geschiedenis van café Verhip in het kort. Verhip ligt midden in het bruisende Lloydkwartier en ook hier kun je op 27 november je kennis testen tijdens de maandelijkse pubquiz. De keren dat ik hierheen ging waren de vragen (naar mijn mening) niet heel lastig, maar desondanks was het toch een gezellige avond. Je kunt hier, voor de quiz begint, ook heerlijk eten. Zo garandeer je jezelf alvast voor een plekje tijdens de quiz! Houd de Facebookpagina in de gaten voor alle pubquiz data.  

Proeflokaal Faas - Zwaanshals 248

Met meer dan honderd speciaal bieren op fles en negen taps, is Proeflokaal Faas zo’n beetje het walhalla voor de bierliefhebber. De avonden dat ik hierheen ging heb ik bieren geproefd die ik nog nooit heb gehad en daar word ik persoonlijk heel gelukkig van. Naast het lekkere bier organiseert Faas ook elke maand (je raadt het al) een pubquiz! 13 november is het weer zo ver en kun je je vanaf 20:00 wagen aan acht speelrondes inclusief plaatjesrondes, muziekronde en geluidsfragmenten. De teams bestaan uit maximaal zes personen, dus vraag je slimste vrienden mee en probeer de rest te verslaan! Je kunt je aanmelden bij de bar en er wordt aangeraden om dit bijtijds te doen. Zo weet je zeker dat de quiz nog niet vol zit. 

Bij de meeste pubquizzen heb je zowel nieuwe deelnemers als de “oude garde”. Sommige teams zijn bij elke editie aanwezig, dus verwacht een sterke concurrentie. Maar wees gerust. Ook wanneer je weinig vragen kunt beantwoorden is een pubquiz hartstikke gezellig en zal je je prima vermaken!
Ik hoop dat je een hoge score behaalt bij je volgende pubquiz! 

Groetjes,
Jelle

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op