← Terug naar overzicht

De allerleukste koffietentjes in Rotterdam

Nederland telt een hoop koffietentjes. Maar laten nou net de allerleukste koffietentjes in Rotterdam zitten! Koffietentjes zijn erg populair onder studenten en young professionals. Daarom zit het er vaak goed vol. Zo kun je hier studeren, werken of lekker bijkletsen. Ik laat mijn gezicht regelmatig zien, maar wat vind ik nou de leukste koffietentjes van Rotterdam? Je leest ze hieronder!

Man met bril koffie

Man met bril, wie kent het niet? Toen ik las dat deze tent de “AD-koffietest 2015” heeft gewonnen, was ik gelijk overtuigd om hier heen te gaan. En dat is een goede keuze geweest. Heerlijke koffie, een relaxte sfeer, lunch, zoetigheid, wifi en kranten zijn hier allemaal te vinden. Wat mij vooral aanspreekt is de tweedeling tussen het restaurant en de koffiebranderij. Je kunt hier precies zien hoe je koffie wordt gemaakt en vragen worden graag beantwoord door de barista’s in de ruimte. Vraag maar raak!

Hopper

Tijdens mijn studie ben ik vaak bij Hopper geweest om te leren en mijn huiswerk op orde te krijgen (ik deed mijn best…). De koffie hier helpt mij altijd de dag door. Ook het brood en de croissants van Hopper zijn voor velen niet onbekend. Dit wordt vers gebakken in de eigen bakkerij en is een heerlijke toevoeging bij je bakkie pleur. Heb je geen zin in koffie? Prima! Hopper biedt ook mooie wijnen aan voor de liefhebber.

Croos

Croos is meer dan een plek om alleen koffie te drinken. Je kunt er ook heen voor de lunch, huisgemaakte taart, borrel, verjaardagen en afstudeerfeestjes. De ruimte heeft een gezellige vibe en de kunst aan de muur geeft Croos net dat beetje extra. Een groot pluspunt zijn de vele stopcontacten, de goede wifi en het overschot aan zitplaatsen. Zo kun je hier altijd goed werken of studeren.

Amada

Heb jij altijd al die behoefte gehad om je selfie op je koffieschuim te zetten? Dan kan Amada je uit de brand helpen. Ze bieden namelijk de “selfieccino” aan. Met een speciale machine zetten ze jouw selfie op je cappuccino. Misschien een beetje overdreven, maart toch weer eens even iets anders dan je standaard bestelling.

Coffeelicious

Coffeelicious is gevestigd op de Nieuwe Binnenweg en is een ruime locatie waar je zowel binnen als buiten in de tuin kunt zitten. Deze tent heeft alles. Veel zitplekken, ontbijt, lunch, taart, high tea en natuurlijk koffie. De taart hier is heerlijk en ik kan jullie vooral de red velvet aanraden (mijn persoonlijke favoriet). De bediening is gastvrij en de tuin is, vooral in de zomer, erg fijn om in te vertoeven. Een echte aanrader dus!

Welke koffietentjes moet ik binnenkort naartoe volgens jou?

Groetjes, Jelle

Meer studentennieuws

Sportieve buitenactiviteiten
Hobby's
Abonneren op