← Terug naar overzicht

Dit zijn de uitgaansplekken in Rotterdam!

Ben je nieuw in Rotterdam of ben je op zoek naar een andere uitgaansplekken? Dan kan je hier lezen wat de meest toffe locaties zijn om uit te gaan. Er zit van alles tussen. Van techno, naar hip hop en avant-gardistische muziek. Lees snel verder!

1. The Suicide Club

The Suicide Club is de enige rooftop bar in Rotterdam en zeker de moeite waard om een keer naar toe te gaan. De sfeer is wat meer exclusief. Als je niet weet waar het zit, ga je het ook niet vinden. De entree loopt via een binnenplaats. Hier wacht een uitsmijter en een host je op en vervolgens neem je de lift naar de bovenste verdieping. Hier stap je de keuken in van The Suicide Club en wordt je doorverwezen naar de club. In de zomer kan je het prachtige dakterras op, maar als het te koud is kan je je ook naar binnen verplaatsen. Hier draaien vaak leuke dj's en de club heeft een gezellige sfeer. Leuke locatie om cocktails te drinken!

2. Annabel

Vlakbij het centraal station zit het Schieblock met meerdere uitgaansplekken, waaronder Annabel. Het is een poppodium, waar 's avonds vaak live acts te zien zijn. Ook kan je hier van te voren een hapje eten.

3. Maassilo

Voor grote feesten moet je bij de Maassilo zijn. Deze voormalige graansilo is de grootste discotheek van Rotterdam en heeft een industriële sfeer. De muziek is afhankelijk van het programma. Er wordt bijvoorbeeld house, techno of hardcore gedraaid. Voor de Maassilo kan je het beste het programma goed in de gaten houden!

4. Bird

Bij Bird worden verschillende soorten muziek gedraaid. Denk aan jazz, soul, funk, hiphop en elektronica. Het is een gezellige locatie met veel sfeer. Bird kan je vinden aan de Raampoortstraat.

5. Club Vibes

Voor goedkoop bier en vrolijke muziek is Club Vibes een goede locatie. Deze club kan je net om de hoek van de Nieuwe Binnenweg vinden. Er hangt een relaxte en ongedwongen sfeer.

6. Worm

Voor vernieuwende en creatieve muziek is Worm de juiste locatie. Worm is een avant-gardistische plek en hier valt altijd wat bijzonders te beleven. Worm kan je vinden in de zijstraat van de Witte de With.

7. Toffler

Houd je van techno? In een oude metrogang midden in het centrum zit club Toffler. De underground sfeer zit hier zeker goed. Elk weekend kan je hier tot 6 uur in de morgen feesten.

8. BAR

BAR zit net zoals Annabel ook in het Schieblock gevestigd. BAR is begonnen als een kleine bar in een lastige wijk, maar ondertussen zitten ze al een aantal jaar in het Schieblock. Hier worden concerten en evenementen georganiseerd. Er hangt een rauwe, urban sfeer.

TIP: ben jij niet zo van het uitgaan, maar vind je het wel leuk om lekker ergens een drankje te doen? Lees dan ook mijn blog over een kroegentocht in Rotterdam

Meer studentennieuws

Sportieve buitenactiviteiten
Hobby's
Abonneren op