← Terug naar overzicht

Uniek koffieconcept in Rotterdam: Heilige Boontjes

Uniek koffieconcept in Rotterdam: Heilige Boontjes

Vorig jaar september opende koffiebar Heilige Boontjes zijn deuren op het Eendrachtsplein. In dit sfeervolle koffiecafé kan je een heerlijke cappuccino drinken met vrienden. Maar het is ook perfect om nog wat (studie)werk op je laptop af te maken onder het genot van een ouderwets zwart bakkie. Naast de smakelijke koffie heeft Heilige Boontjes ook een belangrijke en bijzondere maatschappelijke functie. Maar wat is er nou zo uniek aan dit concept? Je leest het in dit artikel!

De sfeer

De koffiebar is gevestigd in het voormalig politiebureau. Zoals je later zult lezen, is het vrij ironisch dat precies hier een plekje voor de koffiezaak was. Het levendig café oogt meteen heel gezellig als je binnenkomt. Nadat je aan de bar hebt besteld, kan je een plekje uitzoeken en brengen ze de koffie naar je toe. Het is gezellig druk en het café heeft verschillende hoekjes. Er zijn intieme tafeltjes, een huiselijk hoekje met een grote bank en mijn favoriet: lange tafels waar meerdere mensen aan kunnen schuiven. Deze laatste plek is ook ideaal om aan te werken, aangezien je wat meer ruimte hebt. Aan de muren hangen opvallende spreuken die aansluiten bij de maatschappelijke functie van dit concept. “Wij wassen onze handen in onschuld” is zo een voorbeeld.

 

De maatschappelijke functie

De koffiezaak is opgericht door Marco, Rodney en Dick. Marco werkt bij de politie en richt zich op jongeren die met de wet in aanraking komen. Rodney hield zich bezig met de re-integratie van probleemjongeren in de maatschappij en kwam zo in contact met Marco. Rodney merkte dat de jongeren die hij begeleidde graag terug de maatschappij in wilden. In de praktijk bleek dit echter helemaal niet zo gemakkelijk en de kans op een terugval was hoog. Rodney en Marco concludeerden daarom dat er een stap miste tussen het criminele verleden en het werken bij een commercieel bedrijf.

Deze stap bevat een periode waarbij de jongeren kunnen wennen aan de nieuwe omgeving en de bijbehorende gedragscodes. Zo werd het idee geboren om een koffiebedrijf op te zetten, waarbij jongeren worden geholpen en weer kunnen wennen aan de maatschappij. Ze worden bijvoorbeeld geholpen met het vinden van een studie, baan en woongelegenheid. Het is de bedoeling dat de jongeren na een jaar weer stevig op eigen benen staan. Zelf zijn Rodney en Marco van oorsprong niet thuis in de koffiebranche. Dit is waar Dick om de hoek kwam kijken. Als co-founder van CoffeeCompany heeft Dick enorm veel ervaring met de commerciële kant van koffiezaken. Door de combinatie van deze drie bijzondere mensen is Heilige Boontjes ontstaan. In het begin was het een behoorlijke kluif, maar inmiddels is het een goedlopend bedrijf. Het is een indrukwekkende prestatie, waar ze veel positieve reacties op krijgen.

De oprichters: Dick, Marco en Rodney

Voor alle koffieliefhebbers is deze zaak dus zeker een aanrader. Niet alleen omdat de koffie buitengewoon lekker is, maar ook omdat je bijdraagt aan betere kansen voor jongeren. Stap dus eens binnen voor een kop koffie en krijg via onze studentenactie je eerste bakkie gratis! Of zoals ze bij Heilige Boontjes zeggen: “Een koppie koffie van een ex-boefie!”

Voucher Gratis Bak Koffie!

Meer studentennieuws

Abonneren op