← Terug naar overzicht

De minder bekende winkels van Rotterdam

Rotterdam is een grote stad waar enorm veel winkels zijn. De meeste bekende winkels zijn te vinden op de Lijnbaan, bij de Koopgoot en bij Blaak. Dit zijn voornamelijk grote winkelketens zoals H&M en Zara. Het is ook wel eens leuk om op zoek te gaan naar winkels die je nog niet kent. Hieronder een aantal winkels voor als je een keer iets anders wil.

Vintage winkels

Vintage wordt steeds populairder. Rotterdam heeft ondertussen al behoorlijk wat vintage winkels. Een leuke winkel is de Episode Store. Deze vind je in Witte de Withstraat. Ze verzamelen gedoneerde kleding, wassen de kleding en repareren het als dit nodig is. De kleding is dus erg duurzaam. Verder ligt de prijsklasse wat lager. Er liggen bijvoorbeeld All Stars die er bijna als nieuw uitzien voor slechts 25 euro! Een mooi koopje dus. Vanaf de Episode Store hoef je niet ver te lopen voor nog een vintage zaak. Aan de Schiedamse Vest zit namelijk de winkel Sweet Rebels. Het is een erg schattige, leuke winkel waar je meteen welkom wordt geheten door de eigenaresse. Ze hebben hier naast kleding ook veel mooie accessoires. Zij maakt de sieraden zelf, dus elk item is uniek. Naast de vintage winkels in Rotterdam wordt er van tijd tot tijd een vintage kilo sale georganiseerd door The Vintage Rebel. Je betaalt 10 euro voor een kilo kleding. Dit is dus een koopje, dus houd de agenda goed in de gaten!    

Pop-up stores

Unconvential Wardrobe is een pop-up store aan de lijnbaan. Ze hebben musthaves voor elke gelegenheid. De winkel heeft meerdere zo’n 30 verschillende kleine merken in hun winkel hangen. Als voorbeeld merken zoals Moss Copenhagen, FRNCH en Little Mistress. Moss Copenhagen heeft sinds maart zelfs een eigen winkel in het pand ernaast. Na meerdere succesvolle winkels in Denemarken is nu de eerste internationale boetiek van Moss Copenhagen in Rotterdam geopend. Het merk heeft mooie basics met bijzondere kleuren en stoffen.

Weet je al wat voor kleding je gaat kopen? Bekijk hier welke kleding wij vrouwen erg leuk vinden, maar mannen stiekem helemaal niks vinden.

Meer studentennieuws

Abonneren op