U bent hier

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rottedam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Rotterdam? Waar kan je je laten testen op een SOA? Wat kun je eigenlijk laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Rotterdam?

Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Rotterdam.

Zorgverzekering voor studenten

Zorgverzekering als student nodig? Wij waren benieuwd of er speciale zorgverzekeringen voor studenten zijn. Bestaat er zoiets als een zorgverzekering met studentenkorting? Wij stelden onze vragen aan een onafhankelijke expert.

Zorgverzekering regelen

Als je ouder bent dan 18, dan ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Verzekeringen zijn misschien niet boeiend en leuk om je in te verdiepen. Maar het kan je geld besparen.

Huisartsen in Rotterdam

Als je in Rotterdam gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Rotterdam te hebben. We verzamelden verschillende tips om een huisarts te zoeken. Hoe vind je een huisarts in Rotterdam en mag je zomaar overstappen?

Eerste hulp in Rotterdam

Met spoed zorg nodig in Rotterdam? Bekijk het overzicht van Eerste Hulp posten, nacht apotheken en spoed huisartsposten inclusief contactgegevens en locaties in Rotterdam.

Tandarts in Rotterdam

Als je in Rotterdam gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? Waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Rotterdam? De beste tips voor jou.

SOA testen Rotterdam

Studenten vormen één van de vijf risicogroepen van een seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Je kunt een SOA hebben zonder dat je er iets van merkt. Waar kan je een SOA test in Rotterdam doen en hoe word je getest?