← Terug naar overzicht

Mapathon

Erasmus Universiteit Rotterdam – Burgemeester Oudlaan 50, Rotterdam

Beschrijving

Mapathon: mensen redden vanachter je laptop?

Wil jij hulpverleners in nood een handje helpen? Dan kan jij dinsdag 22 januari 2019 meedoen aan de Mapathon van de Rode Kruis Studentendesk!

Hulpverleners hebben goede kaarten nodig om gerichte hulp uit te voeren. Sommige gebieden zijn nog niet goed in kaart gebracht. Daardoor weten hulpverleners niet altijd waar getroffen dorpen liggen en hoe zij daar kunnen komen. Ook is het soms lastig om in te schatten hoeveel mensen in een gebied leven. Dat maakt de verdeling van hulpgoederen moeilijker. Wij willen het werk van deze hulpverleners graag makkelijker maken en organiseren daarom een Mapathon.

Bij de Mapathon ga jij samen met andere studenten met behulp van recente satellietbeelden online wegen, gebouwen en rivieren intekenen. Aan het begin van de avond krijg je een korte introductie van Rode Kruis werknemers en helpen zij en wij (het bestuur van de Studentendesk) je op weg. Na de korte introductie kun je meteen aan de slag. Je hoeft geen ervaring of voorkennis te hebben! De Mapathon zal plaatsvinden in computerlokalen dus een laptop hoef je ook niet mee te nemen.

Hoe meer mensen er deelnemen, hoe groter het gebied is dat we in kaart kunnen brengen! Vraag je huisgenoten, vrienden en vriendinnen allemaal mee naar deze leerzame en gezellige avond waarop we het werk van hulpverleners in nood een stuk gemakkelijker gaan maken. Hopelijk tot de 22ste!

Waar: Erasmus Universiteit Rotterdam (precieze locatie volgt wanneer je je aanmeldt)
Wanneer: dinsdag 22 januari 18:00 uur tot 20:30 uur
Aanmelden? Dat is helemaal gratis kan hier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcwHYOIyXsVRR1Ff-4nJjAqF8fYZiy...

Bekijk hier een filmpje van 2 minuten over de Mapathon: https://youtu.be/wEEnOqmVfqM

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Bekijk ook

Abonneren op RSS Events