Skip to main content

Zorgverzekering met studentenkorting

Als student ben je druk bezig met studeren, sociale activiteiten en soms zelfs een bijbaantje. Tussen alle drukte door is het wel verstandig om ook stil te staan bij je zorgverzekering. Wist je dat namelijk veel zorgverzekeraars korting bieden aan studenten? In dit artikel leggen we je uit wat je moet weten over zorgverzekeringen met studentenkorting.

Studentenkorting op zorgverzekeringen

Verzekeraars zien studenten vaak als een groep die relatief weinig zorgkosten maakt. Om deze reden bieden ze speciale studentenkortingen aan om jongeren te verleiden om bij hun een zorgverzekering af te sluiten. De exacte hoogte van de korting varieert per zorgverzekeraar. Vaak ligt de korting op de basisverzekering tussen de 2% en 5%. Voor aanvullende verzekeringen loopt deze korting op tot wel 15%. Naast kortingen bieden sommige verzekeraars ook specifieke studentenpakketten aan, die zijn afgestemd op de behoeften van studenten.

Waar moet je op letten bij studentenkorting?

Sluit je een nieuwe zorgverzekering af, dan is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de studentenkorting. Vraag jezelf vooral af welke zorg je verwacht nodig te hebben in het komende jaar. Heb je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig, of verwacht je andere specifieke zorg? Kies dan voor een zorgverzekering die hiervoor een vergoeding biedt.

Kijk ook naar het eigen risico en of je vrij bent in het kiezen van je zorgverlener of dat je gebonden bent aan specifieke zorgaanbieders waarmee de verzekeraar contracten heeft. Een lage premie is fijn, maar het is belangrijker dat de dekking past bij jouw persoonlijke zorgbehoeften. Als student kun je overigens gewoon zorgtoeslag aanvragen, ook als je nog thuis woont. De Belastingdienst kijkt alleen naar je eigen inkomen en spaargeld, niet naar dat van je ouders.

Tip! Ook dit jaar heb je de kans om tussen half november en eind december over te stappen van zorgverzekering. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste studenten zorgverzekering is al snel 40 tot 50 euro per maand. Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig de zorgverzekeringen in Nederland en zie je direct welke zorgverzekeraars studentenkorting bieden op je zorgverzekering. Zo ben je verzekerd van de beste keuze en houd je wat extra geld over om mee op stap te gaan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.