Skip to main content

Zo vind je een opleiding die bij jou past

Het collegejaar is inmiddels begonnen en de eerste tentamens komen er alweer aan. Misschien was je al begonnen aan een opleiding maar blijkt het niets voor jou te zijn of was je te laat met aanmelden voor de start in september? Geen zorgen, je kunt je nog steeds inschrijven voor een studie! Maar wat past bij jou? Zo kom je erachter.

Opleiding

Voordat je gaat kijken in welke stad of op welke school je wil studeren, moet je eerst nadenken over wat je precies wil leren. Dus welke opleiding bij jou en jouw toekomstbeeld past. Het heeft geen zin om alleen een opleiding te kiezen, omdat je graag in die stad wil studeren. Kies een opleiding die écht bij jou past, wat je interessant vindt en vooral ook heel leuk vindt om te leren! Bij de ene studie wordt meer van je verwacht dan bij de andere. Denk aan het aantal fysieke colleges, tentamens, etc. Check van tevoren goed het studieprogramma om vervelende verrassingen te voorkomen!

School

Naast het kiezen van de juiste opleiding, is het ook belangrijk om na te gaan naar wat voor school jij op zoek bent. Is dat een heel grote school waar je een nummertje bent en uren op zoek moet naar het goede lokaal? Of juist een kleine school waar iedereen elkaar bij naam kent? Bij bijvoorbeeld EuroCollege Rotterdam kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht. Jaarlijks laten zij maar een bepaald aantal studenten toe om dit te kunnen waarborgen. Mocht er bij de vestiging Rotterdam geen interessante studie voor jou bijzitten, dan kun je ook eens kijken naar EuroCollege Amsterdam. Daar vind je ook veel opleidingen! Bij Eurocollege is het hard werken, veel uitdaging en een goede voorbereiding op het bedrijfsleven.

Keuzestress

Tegenwoordig lijkt de keuze uit studies oneindig en het is helemaal niet gek dat je hier keuzestress van krijgt. Als je er zelf niet uitkomt dan kun je misschien een studiekeuzetest doen. Een andere goede optie is een assessment maken. Hieruit blijkt wat jouw soft skills zijn en dit kan je helpen om een studiekeuze te maken.

Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.