Skip to main content

Zo scoor je goedkope meubels

Heb jij eindelijk je eigen paleisje in Rotterdam gevonden? Dan is het nu tijd voor het leuke gedeelte: de inrichting! Als student heb je misschien niet zoveel te besteden, maar dat is helemaal niet erg. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om je kamer op een betaalbare manier in te richten. Lees hier onze tips om goedkope meubels te scoren!

Vergelijken

Onze eerste tip: vergelijken, vergelijken, vergelijken! Hoe meer winkels je met elkaar vergelijkt, hoe groter de kans is dat je een goede aankoop doet. Struin dus zoveel mogelijk winkels af om te zien wat het aan bod is. Dit is vooral handig voor de duurdere aankopen, zoals een kast of bed. Wil je bijvoorbeeld een goedkope boxspring scoren? Kijk dan bij verschillende bedden- en meubelwinkels wat het aanbod is, voor welke prijs het te koop is en of er een goede aanbieding is. Als je fysiek langs de winkels gaat, is het goed om een lijstje mee te nemen waarop je de productnaam en prijs kunt opschrijven. Zo kun je later gemakkelijk terugzoeken wat alles kostte.

Tweedehands

Als je op zoek bent naar wat goedkopere meubels, is het een goed idee om ook naar tweedehands spullen te kijken. Misschien is een tweedehands matras niet zo heel fris, maar je kunt prima het ledikant en andere meubels tweedehands kopen. Het leuke aan tweedehands meubels is dat ze er al een beetje geleefd uitzien. Dit geeft – met de juiste styling – een hele relaxte vibe aan je studentenkamer. Combineer bijvoorbeeld een wat oudere houten tafel met een kleurrijk accessoire en een moderne stoel. Zo ziet de tafel er meteen fris en stylish uit. Je vindt tweedehands meubels bijvoorbeeld op Marktplaats, Facebookgroepen of bij de kringloop. We schreven eerder ook een blog over de leukste vintage interieur winkels in Rotterdam. Wie weet vind je hier ook wel een pareltje!

Upcyclen

Upcyclen betekent eigenlijk niet anders dan spullen nieuw leven inblazen. Voor de inrichting van je kamer kan je dit bijvoorbeeld doen door oude spullen een make over te geven. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar gratis spullen in Facebookgroepen. Met een beetje fantasie kan je daar misschien nog wel wat moois van maken. Kijk ook in je ouderlijk huis of er spullen zijn die je een metamorfose kunt geven. Geef dat oude bureau bijvoorbeeld een tweede kans door het op te schuren en een nieuwe laag verf te geven. Zo past ‘ie ook meteen bij het kleurschema van je nieuwe kamer! Denk er ook eens over na of je spullen misschien een andere functie kan geven. Dat gammele krukje van je moeder is misschien nog prima te gebruiken als nachtkastje of plantentafel. En die oude fotolijstjes zijn misschien heel truttig met een foto erin, maar wel heel tof met een quote in een hip lettertype. Zo sprokkel je op een goedkope manier toch een heel ‘nieuw’ interieur bij elkaar!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.