Skip to main content

Zo geef je jouw studentenhuis een make over

Studentenhuizen staan er niet echt om bekend dat ze smaakvol zijn ingericht. Het is meestal een bij elkaar geraapt zooitje dat na verloop van tijd ook nog een beetje ranzig is. Toch kun je met een paar veranderingen ervoor zorgen dat jouw studentenhuis er fris en stijlvol uitziet. Hoe je dat doet? Je leest het hier!

Verf de muren

En dan bedoelen we niet dat je allerlei figuren op de muur tekent die uitstekend bij het thema van het volgende huisfeest passen. Ga voor een frisse kleur of basic wit als jullie veel spullen in huis hebben. Als jullie weinig meubels en rondslingerende spullen hebben, kun je ook voor één accentmuur gaan in een gedurfdere kleur. Met een nieuwe laag verf op de muren ziet het huis er meteen al beter uit.

Bepaal de stijl

Het geheim van stijlvolle woningen, is dat er één stijl wordt doorgevoerd. Nu denk je misschien dat dat nooit gaat lukken met de verschillende smaken van al je huisgenoten, maar als jullie er samen voor gaan zitten komen jullie vast een heel eind! Maak bijvoorbeeld allemaal een moodboard en voeg de dingen samen die jullie allemaal aanspreekt. Je kunt tegenwoordig ook verschillende stijlen mixen. Ga bijvoorbeeld voor een industriële eettafel met slanke, chique stoelen. Een echte industriële tafel is een betonlook eettafel. Deze tafel ziet eruit alsof hij van beton is, maar dat is hij niet. Hierdoor is hij een stuk lichter, makkelijker schoon te houden en hij gaat langer mee dan een tafel van echt beton. Combineer deze robuuste tafel met zachtroze velvet stoelen en je zal versteld staan van het resultaat!

Op meubeljacht

Als jullie de stijl bepaald hebben, kunnen jullie de spullen bij elkaar gaan zoeken. Het duurste van de inrichting zijn vaak de meubels. Maar met een beetje creativiteit kun je allerlei meubels bij elkaar sprokkelen voor een leuke prijs. Kijk eerst welke meubels jullie al hebben en welke jullie kunnen hergebruiken. Misschien hebben jullie een kast die nog prima is, maar past de kleur niet bij de nieuwe inrichting. Geen probleem! Je kunt de meubels gemakkelijk hergebruiken door ze een andere kleur te geven of er nieuwe greepjes op te monteren. Voor de resterende spullen kun je online kijken. Kijk bijvoorbeeld op Marktplaats en Facebook-groepen of er iets voor jullie tussen zit. Op dit soort platformen vind je vaak pareltjes voor een leuke prijs of zelfs gratis. Breng ook een bezoekje aan de kringloop. Hier kun je ook hele leuke spullen voor een goede prijs scoren!

Vergeet de accessoires niet!

Vergeet tot slot niet om de boel een beetje gezellig te maken met wat accessoires. Zet wat kaarsjes neer, leuke bakjes waar iedereen zijn spullen in kan opbergen en geef het huis nog een persoonlijke touch. Hang bijvoorbeeld wat foto’s aan de muur van legendarische huisavonden of quotes van huisgenoten.

Nu jouw studentenhuis er weer helemaal fris uitziet, moet je het natuurlijk ook zo houden. Lees onze tips om je studentenhuis gemakkelijk schoon te houden om dit te bereiken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.