Skip to main content

Zo blijf je in shape zonder naar de sportschool te gaan

Het weekend zit er weer op en met een zwaar hoofd zit je in de collegezaal. Je kunt je ogen maar moeilijk openhouden en je voelt jezelf eigenlijk hartstikke ongezond. Je bent tegenwoordig blij als je les hebt op de begane grond want zelfs van traplopen ga je al hijgen. Tijd om er wat aan te doen dus. Van sporten word je fitter en je kunt je katers beter aan. Maar sportabonnementen zijn duur en je twee keer per week naar de gym slepen zie je ook niet zitten. Zo blijf je fit zonder naar de sportschool te gaan.

Een fantastisch lichaam door planken 

Iedereen die weleens plankt weet dat het de hel op aarde is, maar het is wel vreselijk effectief. Ga op de grond liggen en zet je onderarmen recht onder je schouders. Je tenen moeten op de grond staan (als dit te zwaar is begin je met je knieën). Je houdt je lichaam in een rechte lijn en spant je billen en buikspieren aan. Je lichaam wordt een plank. De eerste paar seconden denk je nog dat het prima gaat, maar je zult al snel merken dat je begint te trillen. Probeer het in het begin toch 30 seconden vol te houden. Je kunt ook drie keer tien seconden doen of twee keer vijftien seconden. Planken kun je elke dag doen, het kost maar een beetje van je tijd. Maar je krijgt er een fantastisch lichaam van!

Train je hele core met push ups

Push-ups kun je overal doen en ook zoveel als je wilt. Lukt het je niet om omhoog te komen? Houd dan je knieën op de grond, dan wordt het allemaal net wat makkelijker. Met push ups train je je borstpieren, schouders, triceps, bilspieren en hele core. Daarbij verbrandt je heel erg veel calorieën en het is dus een fantastische, maar zware workout. Het duurt best even om het onder de knie te krijgen, want het is de bedoeling dat je een holle rug houdt. 

Makkelijke work-out: neem de trap

Heeft je studentenhuis een trap? Aan de slag dan! Met traplopen verbrand je ruim 280 calorieën in een half uur. En na twee minuten ga je al verbranden. Als je een paar keer per dag twee minuten trap loopt heeft dit een positief effect op je suiker, cholesterol en je gewicht. Ook je conditie neemt snel toe.

De studentikooste work-out: fietsen

Pak wat vaker de fiets in plaats van de bus. Het OV is verleidelijk, maar fietsen is natuurlijk een stuk gezonder. Als je rustig fietst, verbrand je ongeveer 330 calorieën per uur. In een normaal tempo (20 km/h) is dat al ongeveer het dubbele! Als je echt hard fietst, dan kun je 1300 kcal per uur verbranden! Dat is dus echt wel de moeite waard.

Wil je toch liever naar de fitnessschool ipv deze studenten work-outs? Kijk dan even goed naar jouw huidige zorgverzekering. Sommige zorgverzekeringen betalen namelijk een vergoeding voor jouw fitnessabonnement via jouw aanvullende verzekering!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.