Skip to main content

Wil je een huisdier kopen? Let hier dan op

Het is helemaal niet gek als je je in deze tijd een beetje alleen voelt. Een goede oplossing kan zijn om een schattige puppy te nemen, of een kitten waar je al zo lang naar zit te kijken. Of is toch een hamster meer iets voor jou? Welk huisdier je ook kiest, het is van groot belang voor jou en vooral voor het diertje dat je goed onderzoekt waar hij vandaan komt. In deze blog vertel ik waar je op moet letten als je een huisdier koopt.

De moeder van een nestje

Het is van grootbelang dat de fokker kan aantonen waar het nestje vandaan komt. Kunnen ze dit niet, dan is de kans groot dat je te maken hebt met broodfokkers die alleen maar uit zijn op geld. Deze handelaars kopen nestjes op en verkopen de pups weer voor veel geld. De fokteefjes moeten hun hele leven pups of kittens produceren, totdat ze niet meer kunnen en geen geld meer opleveren. De pups en kittens worden vaak geboren met veel medische klachten. Arme beestjes!

Meerdere nestjes

Zijn er meerdere nestjes aanwezig bij de fokker? Dit kan een alarmbel zijn: doordat er zoveel beestjes aanwezig zijn, kan dit negatieve gevolgen hebben voor het diertje. De eerst 4 tot 8 weken zijn cruciaal voor de opvoeding van bijvoorbeeld een hond of kat. Als ze in die periode niet goed zijn getraind op sociaal gebied, kun je dit nog moeilijk leren. Het is daarom ook van belang dat je het dier niet te vroeg bij de moeder weghaalt. Negen weken na de geboorte is een goede tijd. Vroeger dan dat kan leiden tot socialisatieproblemen. Vraag dus goed na wanneer de diertje geboren is.

Lichamelijke toestand

Het is natuurlijk moeilijk te zien of je pasgeboren diertje ziek is, maar je kunt wel letten op een aantal kenmerken. Heeft het dier een glimmende vacht en is het speels en levendig? Dan zit je vaak goed. Maar let ook op kleine dingen zoals: geen waterige oogjes, het gebit, schone neus en oren, diarree en het gewicht: is het diertje niet te dik of te mager? Vooral bij een puppy is het ook heel belangrijk dat je een paspoort meekrijgt en een document met een overzicht van de medische gezondheid. Heeft het beestje al inentingen of een wormenkuur gehad? Meestal wordt dit al gedaan voordat hij bij zijn moeder weggaat.

Het asiel

Bij het asiel kun je met een gerust hart een huisdier ophalen. Zij zijn wettelijk verplicht om alle protocollen te volgen. Je kunt er niet alleen puppy's en kittens vinden, maar ook bijvoorbeeld een huisdier die al iets ouder is. Scheelt je in de opvoeding en ze geven je net zoveel liefde. Op de website van een asiel kun je meestal al dieren bekijken met een beschrijving erbij. Zo zie je meteen of het dier bij jou en jouw leventje past.

Twijfel je nog over welk huisdier je wilt? Dit zijn de 5 beste huisdieren voor studenten.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.