Skip to main content

Welke activiteiten zijn interessant voor (nieuwe) studenten in Rotterdam?

Kom je in Rotterdam studeren? Misschien ga je hier ook wonen? Kan ook zijn natuurlijk dat je al student in Rotterdam bent. Hoe dan ook, je gaat sowieso een fijne studententijd krijgen in deze stad. In Rotterdam is gewoonweg heel veel te doen. Vooral voor studenten. Het is soms moeilijk om je aan te passen aan een nieuwe stad en dus leek het mij een goed idee om je hierbij te helpen. Vandaag beschrijf ik welke activiteiten interessant zijn voor (nieuwe) studenten in Rotterdam.

1 - Door Rotterdam Toeren

Een handige manier om de stad te verkennen is door te gaan toeren in Rotterdam. Pak de auto, fiets of je studenten-ov en reis naar random plekken binnen de stad. De eerste weken dat ik hier woonde heb ik de auto gepakt en ben ik overal en nergens heen gereden. Ik had gelijk een goed beeld van wat deze stad te bieden heeft. Je ziet verschillende wijken, verschillende mensen en bezienswaardigheden die je later ook nog eens uitvoerig kunt bezoeken!

2 - Ga stappen

Voor veel studenten is het een nobrainer. De meesten gaan immers lekker stappen in het weekend. Rotterdam heeft heel veel leuke tentjes. Zelf ga ik vaak naar Toffler, waar vooral techno wordt gedraaid. Ook het centrum en oude haven zijn fijn om in de avonduren te vertoeven. Ga gewoon lekker de stad in en kijk waar je uitkomt. Je zult zeker een leuke avond hebben.

3 – Koffie

Koffie is leven. Tenminste als het aan mij ligt want ik besta zo langzaamaan voor 70% uit koffie. Maar Rotterdam heeft dan ook gewoon heerlijke koffie. Dus je raad het al, mijn derde tip is om koffietentjes te bezoeken in de stad. Ik heb zelf de meeste tentjes al bezocht, dus ik weet wel het fijne van goede koffie. Als je wil weten welke koffietentjes je nou echt eens moet bezoeken, dan raad ik je mijn blog “de allerleukste koffietentjes in Rotterdam” van harte aan!

4 – Spreek mensen in je wijk aan

Soms zijn we vergeten dat de mensen, die wij elke dag zien langskomen over de straten van Rotterdam, ook daadwerkelijk kunnen praten. Zo hebben je buurtbewoners ook een mond en zijn juist zij vaak het meest geschikt om je te vertellen over de stad. Mijn buren hebben in de eerste dagen zoveel over Rotterdam verteld, dat ik eigenlijk niks meer hoefde op te zoeken. Je (nieuwe) buren hebben vaak de gekste verhalen die het zeker waard zijn om aan te horen!

In Rotterdam studeren is één van de beste dingen die je kunt doen. Je hebt elk weekend fijne plekken om heen te gaan en ook het avondleven is heerlijk. Ja, het klopt dat het in de avond en nacht nog wel eens rumoerig kan zijn (dat is het stadsleven for ya), maar dat is niks vergeleken met wat Rotterdam jou te bieden heeft.  

Groetjes,

Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.