Skip to main content

Wat te doen met alle vrije tijd deze zomer?

In het voorjaar zag het er nog hoopvol uit. De coronacijfers daalden en we keken hoopvol uit naar een zomer met versoepelingen. Het tegendeel bleek waar en we zitten nu midden in een regenachtige zomer zonder festivals en discotheken. Wat kun je nou met al die vrije tijd? Wij geven je tips!

Chill met je vrienden

Al je vrienden zitten in hetzelfde schuitje dus haal daar het maximale uit. Probeer om dingen te verzinnen die jullie wel kunnen doen in plaats van steeds stil te staan bij de dingen die jullie deze zomer moeten missen. Wat is er nou leuker dan met een groep vrienden te chillen in het park? Of lekker barbecueën in de tuin, relaxen op het strand of gewoon een avond lang slap ouwehoeren! Als jullie een keer iets avontuurlijks zoeken, kun je ook eens langsgaan bij smartshop Rotterdam. Ze verkopen daar allerlei spullen om een extra dimensie aan je avond te geven: van grinders tot natuurlijke psychedelica.

Leer iets nieuws

Naast al het chillen kun je je tijd natuurlijk ook nuttig gebruiken. Leer bijvoorbeeld iets nieuws deze zomer! Er zijn allerlei goedkope apps waarmee je een nieuwe taal of vaardigheid kunt leren. Of ga eens aan de slag met je handen en leer om op ambachtelijke wijze iets te maken. Van bier brouwen tot je eigen tassen maken: er is tegenwoordig overal een cursus voor!

Steun de horeca

Ondanks dat de nachthoreca nog gesloten is, zijn de meeste restaurants en cafés wel open. Het is prima vertoeven in de horecagelegenheden van Rotterdam. Trakteer jezelf dus op iets lekkers en steun tegelijkertijd de ondernemers die het ook moeilijk hebben in deze tijden. Spendeer je vrije middagen bijvoorbeeld op een van de leuke terrassen in Rotterdam. Of ga eens eten bij dat kleine tentje op de hoek. Je kunt ook een mini kroegentocht houden. Hop van kroeg naar kroeg (of van terras naar terras) en bestel overal een biertje. Begin wel op tijd, want de horeca moet nog steeds om 12 uur ’s avonds dicht.

Ga op vakantie

Er zijn een hoop beperkingen, maar als je echt wilt kun je gewoon op vakantie deze zomer. Wees er wel op voorbereid dat er wat risico’s kleven aan een vakantie. Zo zijn er een hoop maatregelen die je moet treffen, zoals een geldige negatieve coronatest of een geldig vaccinatiebewijs. Als je moet cancelen is er ook een grote kans dat je je geld kwijt bent en als je onverhoopt corona oploopt in het buitenland is dat geen pretje. Om nog maar te zwijgen over alle rompslomp die daaraan vastzit. Je kan dan niet terugvliegen, wat ook betekent dat je bijvoorbeeld langer vrij moet nemen van je bijbaan. Maar hey, als je het écht wilt is er dus wel een weg en kan je lekker op vakantie!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.