Skip to main content

Waar vind je de lekkerste burgers in Rotterdam?

Gisteren wist ik het nog niet, maar vanaf vandaag is 28 mei mijn excuus om een hamburger in Rotterdam te eten. Het is vandaag namelijk Wereld Hamburgerdag. Nu weet ik dat er in Rotterdam genoeg tentjes zijn waar je een goede hamburger kunt halen. Maar welke restaurants geven net dat beetje extra? Dat ga ik je vandaag vertellen!

Ter Marsch & Co

We beginnen met Ter Marsch & Co en daar is een goede reden voor. De burgers zijn namelijk voortreffelijk. Een burger met Japanse Wagyu, Scottisch Angus en Oosterse buikspek met Yuzu jus. Of met wintertruffels, pancetta en truffelmayo. Zeg nou zelf, dat klinkt toch geweldig? En misschien nog wel het belangrijkste, het vlees is van superkwaliteit.

Burger Club Rotterdam

Deze blog gaat over burgers en Rotterdam. Wat is een meer gepaste naam dan Burger Club Rotterdam? In mei 2016 is de Burger Club uitgeroepen tot “Beste Burger” van Rotterdam. Ook in 2017 wonnen ze deze wedstrijd en je kunt zelf proeven waarom. De twee winnende gerechten staan nog altijd op de menukaart! En ik kan je verzekeren, de Burger Club en Burger Club Special zijn twee heerlijke en unieke burgers.

Ellis Gourmet Burger

Het mooie van dit restaurant is dat Ellis Gourmet Burger haar recepten continue verbeterd met de hulp van onder andere sterrenchefs. En dit proef je dan ook gelijk wanneer je de eerste hap neemt. Je hebt, naast de “gewone” burgers, ook veggie burgers voor de vegetariër. Nu ben ik hier één keer wezen eten en toen heb ik gekozen voor de Louis Original Cheese die, gevuld met rundergehakt, cheddar, rode ui, mosterd en ketchup zeer zeker de moeite waard was. Ook de Funky Chicken, Guaco Waco Lamb en Blue Cheese Madness klinken niet alleen mooi, maar zien er erg goed uit.

De Burgerij

Ben je lekker aan het borrelen op de Meent, heb je opeens honger. Dan loop je binnen een paar minuten De Burgerij binnen. Zo combineer je gelijk twee van mijn favoriete hobby’s. Terrasjes en burgers.

Hamburg

Ook in één van mijn favoriete straten in Rotterdam (Witte de Withstraat) is een mooie burgerzaak te vinden. Hamburg is gevestigd in een oude slagerij en hoewel de slagerij weg is, is het kwaliteitvlees gebleven. De hamburgers zijn lekker en het personeel vriendelijk. Vooral de seizoensburgers zijn een echte aanrader en je kunt kiezen voor extra toppings als je dit wil. Zo kun je je burger nog wat extra smaak geven.

Restaurant Nul10

De hekkesluiter van vandaag is Nul10. Je kunt hier van alles krijgen. Salades, vis- en seizoensgerechten, flamkuchen, pasta en risotto en natuurlijk burgers. Nul10 heeft “maar” drie burgers op de kaart staan. Maar deze drie zijn stuk voor stuk masterpieces. De 100% runderburger is heerlijk, maar wat deze tent zo speciaal maakt zijn de tonijnsteak- en visburger. Ik eet niet zo vaak visburgers, dus toen ik deze probeerde was ik gelijk verkocht!

Burgers en bier. Twee onderwerpen die dicht bij mijn hart staan. Ik ga Wereld Hamburgerdag zeer zeker vieren op 28 mei. Wat is jouw favoriete burgertent?

Groetjes,
Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.