Skip to main content

Top 3 koffiebars in Rotterdam

Ik ben verzot op koffie net zoals vele anderen. Ik vind het altijd leuk om in een koffiebar gezellig met vrienden een kopje koffie te drinken of om samen te gaan werken. Ik vind het belangrijk dat een koffiebar gezellig is, maar niet te lawaaierig. En ik vind het fijn als de tafels wat groter zijn, zodat je lekker aan de tafels kan werken. Dit is de top 3 koffiebars van Rotterdam.

1: Heilige Boontjes

Bij de Heilige Boontjes kan je heerlijk zitten en een kopje koffiedrinken. Het concept hierachter is erg tof! De eigenaren nemen namelijk jongeren aan die in het verleden crimineel zijn geweest. Ze geloven in tweede kansen en willen de jongeren weer in de maatschappij laten meedraaien. Ze hopen de jongeren op deze manier betere kansen aan te bieden voor de toekomst. De naam is natuurlijk erg leuk en het café zit in het voormalige politiebureau, wat het erg ironisch maakt.

2: Bas Bakt

Bas Bakt maakt veel van hun eten zelf. Ze bakken elke dag hun eigen brood en koeken. Je kan hier heerlijk zitten aan een grote tafel. Deze deel je wel met meerdere mensen, waardoor de tafel snel vol zit. Daarom neem ik meestal een koffie om mee te nemen. De koffie smaakt echt heerlijk en je krijgt een lekker zelfgebakken koekje bij.

3: Hopper

Ook Hopper maakt veel van zijn producten zelf. In 2010 was het idee gekomen om een eigen koffiebar te beginnen. Ze kwamen er al snel achter dat de smaak het belangrijkste zou zijn. Daarom hebben ze besloten om de producten zelf te maken. Ze maken hun eigen desembrood in een echte ‘vloeroven’ en ze branden kun eigen koffiebonen. Ondertussen hebben ze een tweede filiaal aan het Zwaanhals. Het café heeft een erg knusse uitstraling en ze hebben grote tafels waar je heerlijk aan kan zitten.

Wil je graag nog meer tips voor leuke borrel-, koffie- en eetlocaties? Lees dan onze blog over hoe onze ideale dag eruit zou zien.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.