Skip to main content

Tips om geld te besparen op je zorgverzekering

De boodschappen worden duurder, de feestdagen komen eraan en de energierekeningen lopen op. Maar de avondjes stappen in Rotterdam, het (online) shoppen en de wintersportreis met je vereniging zijn eigenlijk ook te leuk om over te slaan. Je bent niet de enige die het in deze maanden en zeker de maanden hierna soms wat krapper heeft. Gelukkig zijn er ook andere dingen waar je op kunt besparen dan drankjes of kleding. Heb jij wel eens nagedacht over jouw zorgverzekering voor aankomend jaar?

Speciale aanbiedingen

Ook al heb je als student niet meer zo heel veel financiële voordelen, de zorgverzekering is er misschien één die je nog niet wist. Sommige zorgverzekeraars bieden verzekeringen aan speciaal voor studenten. Zo een studenten zorgverzekering is vaak goedkoper en makkelijk te gebruiken voor studenten. Bij veel van deze zorgverzekeringen loopt de communicatie online of via een app en er wordt meegedacht over wensen van studenten. Denk hierbij aan zorgverzekering wensen wat betreft studeren in het buitenland of sportblessures.

Een andere zorgverzekering afsluiten voor 2023

Deze tip klinkt misschien logisch en zul je wel vaker gehoord hebben, maar het kan soms echt onwijs veel geld besparen. Wij moeten eerlijk toegeven dat wij soms ook wel eens te lui waren om hiernaar te kijken en jaren bij dezelfde zorgverzekeraar bleven. Onlangs hebben wij toch geleerd dat je zorgverzekering vergelijken zeker geen kwaad kan. Op deze manier kun je de zorgverzekering kiezen die precies aansluit op jouw wensen, en ook nog eens de goedkoopste is. Deze kleine moeite kan uiteindelijk veel geld schelen.

Overweeg om je zorgverzekering per jaar te betalen

Wanneer jij bij het vergelijken van zorgverzekeringen besloten hebt om een nieuwe (studenten) zorgverzekering af te sluiten, is deze tip het misschien ook nog waard om te overwegen. Bij sommige verzekeraars krijg je korting wanneer je per jaar betaald. Ook al is dit ineens een groot bedrag, soms kan de korting het waard zijn. Deze tip is natuurlijk een persoonlijke keus en voorkeur, maar zeker handig om te weten.

Maak gebruik van je zorgtoeslag

Als je dit nog niet doet, ga je ons voor deze tip onwijs dankbaar zijn. De kans dat jij als student recht hebt op een zorgtoeslag is heel groot, maar in Nederland werkt het zo dat jij dit wel zelf moet aanvragen. Wanneer je jaarlijks niet meer verdiend dan een bepaald bedrag heb jij recht op de toeslag. En nog meer goed nieuws: er wordt verwacht dat de toeslag in 2023 iets verhoogd gaat worden. Ga jij je zorgtoeslag aanvragen? Vergeet dan niet gedurende het jaar in de gaten te houden dat jij niet meer gaat verdienen dan het toegestane bedrag. Wanneer dit bijvoorbeeld halverwege het jaar wel het geval is, moet je zelf je zorgtoeslag weer uitzetten.

Kijk eens hoeveel geld jij kan besparen op jouw zorgverzekering in 2023, misschien kun je dan toch die leuke outfit die je in de Koopgoot in de etalage zag hangen kopen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.