Skip to main content

Tips bevrijdingsfestival 2023

Op 5 mei is Nederland in de Tweede Wereldoorlog bevrijd van de Duitsers. Daarom wordt er ieder jaar op 5 mei door heel het land evenementen georganiseerd. Voor veel werkende mensen is 5 mei maar één keer in de vijf jaar een officiële vrije dag, maar als student kun je veel gemakkelijker vrij krijgen. Dit jaar valt 5 mei ook nog eens op een vrijdag. Hopelijk schijnt de zon dit jaar op 5 mei en kan ook jij volop genieten van een bevrijdingsfestival. Maar dan komt de prangende vraag, welk festival is het leukst? Lees de tips in deze blog eens door!

1. Het Studentenbevrijdingsfestival 

Al 15 jaar lang wordt er in Tilburg Het Studentenbevrijdingsfestival georganiseerd, speciaal voor studenten. Deze organisatie nemen disputen Kater en Luna altijd op zich. In de Muzentuin in Tilburg vindt dit festival op 5 mei overdag plaats. Kaartjes voor dit studentenfeest zijn online te koop en de prijs van deze kaartjes zijn ook heel toegankelijk voor studenten. Deze prijs varieert namelijk tussen de 12,50 euro en 17 euro, afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze kaartjes aanschaft. Helaas is de editie van dit jaar al uitverkocht, maar als je het een beetje in de gaten houdt vind je er vast één op TicketSwap. De artiesten die deze dag komen optreden zijn nog niet bekend, maar die worden binnenkort via social media aangekondigd.

2. Het Amsterdams Verbond

Geen kaartje kunnen krijgen voor Het Studentenbevrijdingsfestival of geen zin/tijd om naar Tilburg te reizen? Dan is het Amsterdams Verbond een heel goede andere mogelijkheid. Op dit grote festival vind je ook veel studenten, deels omdat dit festival al verschillende grote namen heeft geboekt. Bij grote namen kun je denken aan Ronnie Flex en Bilal Wahib, maar ook bijvoorbeeld Benny Rodrigues en Michel de Hey staan deze dag op het podium in Amsterdam. Benieuwd wie er nog meer komen? Check de social media en website van Het Amsterdams Verbond. Vergeleken met Het Studentenbevrijdingsfestival zijn de kaartjes voor Amsterdams Verbond wat duurder, maar misschien is dit het voor jou wel helemaal waard!

3. Gratis bevrijdingsfestivals 

Geen zin om een kaartje te kopen? Er zijn op bevrijdingsdag ook gratis mogelijkheden voor een leuk festival. In bijna elke grote stad in Nederland wordt een gratis bevrijdingsfestival georganiseerd. Zo is Paul Elstak één van de artiesten bij het gratis festival in Rotterdam en zal het Park Transwijk in Utrecht op 5 mei worden omgetoverd tot festivalterrein. Onder andere Froukje en The Opposites zijn uitgenodigd in Groningen. Ook in Amsterdam is er nog een festival en ook in veel andere steden kun je dit vinden. Verder is dit namelijk nog in Den Bosch, Den Haag, Assen, Almere, Leeuwarden, Wageningen, Haarlem, Roermond, Zwolle en Vlissingen.

Weet jij al waar je naartoe gaat? Check zelf even wat social media en vraag het na bij je vrienden en medestudenten. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.