Skip to main content

Thuis internet nodig? Dit zijn je opties

Ben je verhuisd naar een nieuw stekkie of is net jouw internetabonnement afgelopen? Dan is het tijd om snel internet te regelen! Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder: online colleges en tentamens, webshoppen en een seriemarathons. Zeker als student is het handig om snel internet te hebben. Maar hoe regel je dit, wat heb je nodig en wat zijn de opties? Ik zet het voor je op een rijtje, zodat je snel (weer) internet in huis hebt!

Wat heb je nodig?

Voordat je op zoek gaat naar een goed internetabonnement, is het handig om te weten wat je nodig hebt. Het is natuurlijk een groot verschil of je alleen af en toe een mailtje stuurt en iets online besteld, of dat je een fanatieke gamer bent. Vooral de snelheid van het internet is hierbij van belang. Toen ik een internetabonnement ging uitzoeken, had ik eigenlijk geen idee wat snel of sloom internet is. Hoeveel mb's per seconde? Geen idee! Eigenlijk is het heel simpel. Het aantal mb/s gaat van 0 tot 100, waarbij 100 mb/s het allersnelst is. Als je tijdens je studententijd vooral internet gebruikt voor de online colleges en een avondje serie kijken, dan is vanaf 40 mb/s wel genoeg. Gebruik je het internet ook om te gamen of download je veel? Dan kun je beter gaan voor een snelheid vanaf 80 mb/s en het beste is dan glasvezel. Dit is een stuk sneller! Je kunt glasvezel internet vergelijken om erachter te komen of het bij jou in de buurt wordt aangeboden en wat de goedkoopste optie is!

De opties

Bij het afsluiten van een internetabonnement kun je verschillende dingen doen. Zeker tijdens je studententijd raad ik je aan om te kijken of je het abonnement met iemand kan delen. Mijn ervaring is dat je prima samen kunt doen met één router. Zeker als je alleen internet gebruikt voor studie en series kijken. Het scheelt je veel geld per maand! In een studentenhuis wordt internet sowieso vaak gedeeld met het huis, dus als je naar een studentenhuis gaat verhuizen: vraag even aan je aanstaande huisgenoten of ze al internet hebben! Maar ook als je in een studio gaat wonen kun je vragen of degene naast je het met je wil delen. Daarnaast kun je ook gaan voor internet via je telefoon. Dit is meestal wel iets slomer en een gedoe. Zo moet je bijvoorbeeld elke keer opnieuw verbinding maken en is het iets trager.  

Welke kies je?

Het slimste is om verschillende abonnementen bij verschillende providers te vergelijken. Zoals eerder genoemd heb je hier websites voor die dit voor jou uitzoeken. Dit scheelt je veel tijd en papierwerk! Let ook op de duur van het abonnement. Kun je ‘m maandelijks opzeggen of zit je er twee jaar aan vast? Als student kun je best een spontaan leventje hebben, dus een flexibel internetabonnement past hier goed bij!

Ben je even het overzicht kwijt van jouw maandelijkse kosten? Dan kun je een begroting maken met al jouw vaste lasten! Zo weet je snel wat je nog over hebt voor leuke dingen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.