Skip to main content

Studeren in Rotterdam studentenstad

Rotterdam is één van de grootste studentensteden van Nederland. Er wonen namelijk meer dan 36.000 studenten en er studeren zelfs meer dan 66.000 studenten. Deze bruisende stad wordt onder andere gekenmerkt door de rauwe architectuur en het culturele aanbod. In dit artikel lees je waarom Rotterdam een echte studentenstad is.

Huisvesting in Rotterdam

In Rotterdam is het moeilijk om een kamer te vinden. Veel studenten die in Rotterdam studeren gaan er daarom niet wonen. Omdat de vraag naar woningen hoog is in de stad, is dat ook terug te zien in de prijzen. Studenten betalen voor een gemiddelde kamer van 19 vierkante meter, €445,- per maand. Er zijn verschillende manieren waarop studenten een kamer zoeken in Rotterdam. Studenten die zich op tijd inschrijven bij woningaanbieders zoals SSH en Stadswonen Rotterdam, hebben meer kans op een fijne studentenkamer. 

Hogescholen en universiteiten in Rotterdam

In Rotterdam is er op het gebied van opleidingen veel aanbod voor studenten. De stad telt 9 hogescholen en 1 universiteit met elk een uniek opleidingsaanbod. Hogeschool Rotterdam is de grootste hogeschool en biedt bijna 80 bacheloropleidingen en associate-degreeprogramma’s aan. Ook zijn er 2 hogescholen voor de creatieve student: de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie en de Willem de Kooning Academie. De Erasmus Universiteit is bekend als de universiteit die onderwijs biedt op vier domeinen: gezondheid, welvaart, bestuur en cultuur.

Studentenverenigingen in Rotterdam

Voor alle nieuwe studenten in Rotterdam is er de Eurekaweek. Dit is een introductieperiode voor studenten om diverse verenigingen, nieuwe mensen en de stad te leren kennen. De stad kent meer dan 20 studentenverenigingen en iedere vereniging heeft andere een andere focus. De gezelligheidsverenigingen in Rotterdam draaien om het maken van plezier en het ontmoeten van nieuwe mensen. Ook stimuleren leden elkaar op het gebied van studie en bouwen ze een netwerk op. Het aanbod aan sportverenigingen in Rotterdam is groot. Bij deze verenigingen beoefenen de studenten een sport zoals golf, basketbal of hardlopen en combineren deze sport met gezellige activiteiten. De religieuze verenigingen in Rotterdam brengen studenten met dezelfde religie bij elkaar en ondernemen daarnaast gezellige activiteiten. Ook zijn er overige studentenverenigingen in Rotterdam die zich onder andere bezighouden met cultuur. De studieverenigingen in Rotterdam zijn verbonden aan een bepaalde studierichting. Eén van deze verenigingen in Rotterdam is JFR. Dit is dé studievereniging voor rechtenstudenten aan Erasmus School of Law en heeft meer dan 4200 leden.

Vrije tijd in Rotterdam

Rotterdam is een grote stad waar veel te beleven valt voor studenten. Studenten kunnen na een lange dag bijkomen in meer dan 450 cafés, op pad naar 18 musea, films kijken in 5 bioscopen en ontspannen in 14 theaters. Studenten zijn veel te vinden in de populaire Witte de Withstraat met diverse horecagelegenheden en de Koopgoot met grote winkelketens. Al met al is Rotterdam een echte studentenstad.

Andere studentensteden

Nederland kent nog veel meer studentensteden. Benieuwd hoe het studentenleven er in die steden uitziet? In onderstaande blogs vertellen we meer over elke studentenstad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.