Skip to main content

Studentenleed: "Al gauw kreeg ik intense spijt van deze opoffering..."

Het studentenleven zit vol fancy borrels, nieuwe vrienden en knappe scharrels. Toch is er ook een kant waar je geen foto's van ziet op Instagram en waar nauwelijks over gesproken wordt. In deze blog neem ik je mee naar de rauwe kant van het studentenleven. Ik noem het: studentenleed!

Nachtmerrie

De fietstocht van mijn huis naar het huis van de dealer leek een eeuwigheid te duren. Ondanks mijn rustige fietstempo ging mijn hart tekeer en mijn glibberige zweethanden klampten zich krampachtig vast aan het stuur. Vannacht had ik een nachtmerrie gehad over dit moment. In mijn droom woonde de dealer in een duistere buurt vol vervallen gebouwen. Nog voordat ik bij zijn huis kon aanbellen verscheen uit het niets een agressief blaffende pitbull. De hond sprintte op me af en net voordat hij zijn scherpe tanden in mijn kuit kon zetten, werd hij hardhandig teruggetrokken door een getatoeëerde arm. Ik keek op, recht in het nijdige gezicht van de dealer. Dikke kloppende aderen in zijn gezicht voorspelde zijn slechte humeur en hij schold me uit voor kuthoer omdat ik zijn hond boos had gemaakt. Met zijn opgepompte spieren, dreigende nektattoo en opgeschoren kapsel zag hij eruit als een man waar je geen problemen mee wilde krijgen. Ik wist niet hoe snel ik me uit de voeten moest maken. Hopelijk zou dit geen voorspellende droom worden.

Snoepen in de zon

Het was bijna zo ver. Over een paar dagen zouden we met de hele vriendengroep naar ons favoriete festival gaan. Het festival was op het strand. Er was goede muziek, zon, zee, strand. Maandenlang keken we er al naar uit. Om de festivalbeleving nóg leuker te maken zouden we drugs meenemen, en om de een of andere reden had ik mezelf opgeofferd om de snoepjes op te halen bij de dealer. Nu ik met lood in mijn schoenen onderweg was naar de dealer had ik intense spijt van deze opoffering.

Aangeharkte tuintjes

Het adres dat ik had gekregen bevond zich in een nette straat vol eengezinswoningen. Aangeharkte tuintjes waren gevuld met bakfietsen en rondslingerend speelgoed. Dit leek op geen enkele manier op de straat uit mijn droom. Ik kon me haast niet voorstellen dat hier een dealer woonde. Bij een van die nette huizen moest ik zijn. Met een trillende vinger drukte ik op de deurbel.

Een nette meneer

"Heyhoi! Jij bent vast Julia. Kom binnen, kom binnen." Een vriendelijke man deed de deur open. Hij had geen opgepompte spieren, geen nektattoo en niet eens een opgeschoren kapsel. In plaats daarvan zag hij eruit als een brave meneer met een negen-tot-vijf kantoorbaan. Hij leek een man die zijn zaakjes netjes op orde heeft en nooit ook maar iets illegaals zou doen. Ook de woonkamer zag er netjes en burgerlijk uit. Terwijl de man een zak snoepjes voor me pakte praatte hij over onschuldige koetjes en kalfjes. Hij was heel aardig en geïnteresseerd. Totaal niet wat ik mij had voorgesteld bij een dealer.

Argwaan

Verbouwereerd verliet ik het huis. Aan de ene kant was ik opgelucht dat ik niet was aangevallen door een opgefokte pitbull, aan de andere kant was ik teleurgesteld dat de hele situatie niet zo avontuurlijk was als ik had verwacht. En sindsdien vraag ik me sterk af achter welke voordeuren met aangeharkte voortuinen er zich nog meer drugswinkels bevinden.

Wil je meer van dit soort verhalen? Je vindt hier een overzicht van al mijn eerdere studentenleed-perikelen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.