Skip to main content

Soa-test betrouwbaar en anoniem thuis

Door het coronavirus is er een heleboel veranderd. Je volgt thuis colleges, kan niet op stap en de meeste verenigingen zijn zelfs dicht. Gelukkig heb je een paar vaste scharrels waar je je prima een avond mee kunt vermaken. Maar wat nou als je denkt dat je een soa hebt? Bij de GGD kun je nauwelijks terecht voor een soa-test, want het GGD-personeel is hartstikke druk met coronatesten. Gelukkig is er een simpele oplossing: de anonieme soa-thuistest!

Hoe werkt een anonieme soa-thuistest?

Een anonieme soa-test bestel je gemakkelijk online. Ik bestelde mijn soa-test bij Testalize.me. Zij zijn één van de grootste aanbieders van soa-thuistesten en net zo betrouwbaar als de GGD. De soa-test kost maar €49,95 en dat is een stuk goedkoper dan wanneer je een soa-test via de huisarts laat doen! De test komt vervolgens in een blanco envelop bij jou thuis door de brievenbus. Aan de buitenkant van de envelop kan dus niemand zien dat het een soa-test is!

Als de test binnen is, neem je lichaamsmateriaal bij jezelf af waar de soa aanwezig kan zijn. Dit kan dus bij de geslachtsdelen zijn, maar ook oraal of anaal. Wat je precies moet doen staat goed beschreven in de bijsluiter. De sample met het lichaamsmateriaal stop je in de retourbox die je per post terugstuurt. De sample wordt bij aankomst getest in een lab. Met de codekaart die bij de test zat, kan je binnen 48 uur de uitslag zien. Simpel toch?

Let op: met de soa-thuistest kan je alleen testen op chlamydia en gonorroe.

Wanneer moet je een soa-test doen?

Het is verstandig om een soa-test te doen als je van een bedpartner hoort dat hij of zij een soa heeft of als je last hebt van één van de volgende symptomen:

  • Pijn bij het plassen
  • Ongewone afscheiding uit de vagina of penis
  • Jeuk en/of bultjes rondom de geslachtsdelen
  • Pijn tijdens de seks
  • Wratjes bij de geslachtsdelen

Helaas kan je ook een hele tijd met een soa rondlopen zonder dat je er last van hebt. Maar dit kan wel hele vervelende gevolgen hebben, zoals onvruchtbaarheid. Ook als je geen last hebt van een soa, maar er wel een kans is dat je er één hebt (bijvoorbeeld door onveilige seks zonder condoom) is het dus altijd goed om toch een soa-test te doen!

Tip: wil je meer weten over alle verschillende soa’s en de symptomen? Check dan ook even onze pagina over soa’s!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.