Skip to main content

Snel herstellen van de griep - Tips voor studenten

Als student ben je waarschijnlijk druk bezig met studeren, sociale activiteiten en misschien zelfs een bijbaan. Het laatste wat je wilt, is geveld worden door de griep, maar soms ontkom je er niet aan. Als student ben je waarschijnlijk druk bezig met studeren, sociale activiteiten en misschien zelfs een bijbaan. Het laatste wat je wilt, is geveld worden door de griep, maar soms ontkom je er niet aan.

Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om sneller te herstellen van griep en terug te keren naar je normale routine. In dit artikel delen we handige tips om snel van de griep af te komen, zodat je je weer snel op je studie en sociale leven kunt concentreren.

Rust uit

Een van de belangrijkste stappen bij het herstellen van de griep is voldoende rust nemen. Je lichaam heeft tijd nodig om tegen het virus te vechten en te herstellen. Neem de tijd om in bed te blijven, slaap voldoende en vermijd fysiek inspannende activiteiten. Dit zal je immuunsysteem helpen sterker te worden en de griep sneller te verslaan.

Hydrateer jezelf

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Griep kan uitdroging veroorzaken, en voldoende hydratatie is essentieel voor een snel herstel. Drink water, thee, bouillon en vruchtensappen om gehydrateerd te blijven. Vermijd cafeïnehoudende dranken, omdat deze uitdroging kunnen verergeren.

Eet gezond

Voeding speelt een belangrijke rol bij het herstel van de griep. Zorg ervoor dat je voedingsmiddelen eet die je immuunsysteem ondersteunen, zoals groenten, fruit, mager eiwit en volle granen. Probeer voedingsmiddelen te vermijden die de ontsteking kunnen verergeren, zoals suiker en sterk bewerkte voedingsmiddelen.

Gebruik medicijnen indien nodig

Als je koorts of pijn ervaart, overweeg dan om vrij verkrijgbare medicijnen zoals paracetamol te gebruiken om je symptomen te verlichten. In dit artikel kun je meer lezen over paardenmiddelen tegen griep. Volg altijd de aanbevolen dosering op het etiket en raadpleeg een zorgverlener als je twijfels hebt of als je symptomen ernstig zijn.

Blijf thuis

Het is belangrijk om anderen te beschermen tegen besmetting. Blijf thuis totdat je minstens 24 uur koortsvrij bent zonder het gebruik van koortsverlagende medicatie. Dit helpt voorkomen dat je medestudenten en docenten ook ziek worden.

Wanneer een arts inschakelen?

Als je symptomen echt ernstig zijn, zoals langdurende en/of hoge koorts, ernstige kortademigheid of aanhoudende pijn op de borst, aarzel dan niet om contact op te nemen met een arts. Ze kunnen beoordelen of er verdere medische behandeling nodig is. Op o.a. Thuisarts kun je een checklist vinden om te bepalen of je de huisarts zou moeten bellen.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.