Skip to main content

Snel een coronatest in Rotterdam doen? Hier moet je zijn!

Nog nooit eerder zijn dagelijks er zoveel corona besmettingen als de afgelopen dagen. De nieuwste variant gaat als een malle door het land heen. Gelukkig kan je er nog steeds zelf voor zorgen dat je het niet oploopt. En wat moet je doen als je toch wel corona krijgt? We vertellen het je!

Basisregels

De basisregels zijn er niet voor niks, dus we herhalen ze nog maar een keertje:

  • Houd 1,5 meter afstand. We begrijpen dat je soms heel graag een dikke knuffel wilt geven aan je beste vriend(in) of ouders, maar doe dan op z'n minst eerst een zelftest.
  • Handen wassen. Aan je handen blijven veel bacteriën zitten, maar ook virusdeeltjes. Dus ben je naar de supermarkt geweest, dan heb jij nu alle kleine deeltjes van alle mensen die eerder die dag (of zelfs week) het mandje vast hebben gehouden. Koop zeep met alcohol zodat je zeker bent dat je handen echt schoon worden.
  • Frisse lucht. Ga je toch afspreken met een groep mensen, dan doe je eerst een zelftest. Is iedereen negatief? Top! Zet een raam open, het liefst meerdere ramen die je tegen elkaar open zet om ervoor de zorgen dat de lucht de hele tijd vers is.
  • Testen bij klachten. Nou, dit lijkt een beetje overbodig, maar word jij 's ochtends wakker met een kriebel in je keel, een snotneus of keelpijn: testen, testen, testen!

Pcr test doen in Rotterdam

Ben jij vanmorgen wakker geworden, voelde je je niet lekker, heb je een zelftest gedaan en blijkt 'ie positief te zijn? Dan wil jij natuurlijk zo snel mogelijk weten of je echt corona hebt opgelopen. Een pcr test Rotterdam is zo geboekt! Er zijn drie locaties waar je terecht kunt, dus je bent altijd in de buurt van een testlocatie. Je kunt een snelle spoedtest doen in Hillegersberg, Delfshaven en Rechter Maasoever. Let wel: het is niet de bedoeling dat je in de tram of metro stapt met klachten.

Klachten die horen bij corona

Aan het begin van de pandemie werd er nog gedacht dat je alleen corona kon hebben als je heel erg aan het hoesten was. Inmiddels weten we wel beter. De klachten variëren van hoesten, een snotneus, enorme hoofdpijn, keelpijn, geen trek en smaak- en reukverlies. En eigenlijk alles daar tussenin. Dus voel jij je op een ochtend iets anders dan normaal, dan is het verstandig om een coronatest te doen. 

Op vakantie? Doe een spoedtest

Als je op vakantie gaat heb je tegenwoordig voor bijna alle landen een negatieve pcr testuitslag nodig. Via spoedtest.nl krijg je een internationaal reiscertificaat bij bijna alle soorten testen. Je kunt kiezen voor een test waarbij je binnen 24 uur de uitslag hebt, maar bij bijvoorbeeld de PCR - Last Minute test heb je al binnen 30 minuten de uitslag. Toch handig!

Ben je toch echt positief getest voor corona? Dan mag je best een beetje lief zijn voor jezelf. Bestel een heerlijke maaltijd bij deze Rotterdamse restaurants die bezorgen tijdens corona.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.