Skip to main content

Sellpy: een duurzame en makkelijke manier om tweedehands kleding te (ver)kopen!

Heb jij regelmatig kleding die je niet draagt of spullen die je niet gebruikt en vind je het zonde om weg te gooien? Je kunt het dan natuurlijk zelf verkopen, maar er is sinds kort een manier die veel makkelijker is. Via Sellpy verkoop jij gemakkelijk je spullen en je hoeft er bijna niks voor te doen! Andersom kun je ook hele leuke tweedehands kleding en andere items op Sellpy kopen. Wij vertellen je er meer over.

Wat is Sellpy?

Sellpy is een platform waar tweedehands spullen tegen een eerlijke prijs worden aangeboden. Je kunt op Sellpy zowel spullen kopen als verkopen. Het platform is al sinds 2014 actief in Zweden, maar pas sinds dit jaar in Nederland. Leuk weetje: H&M investeert in het platform en sinds de lancering zijn er al meer dan 12 miljoen tweedehands items verkocht!

Hoe werkt Sellpy voor verkopers?

Als je via Sellpy spullen wilt verkopen, kun je een Sellpy tas bestellen. Hierin kun je alle spullen stoppen, waarvan jij denkt dat ze meer dan €5 waard zijn. Als alle spullen zijn ingepakt, plak je het retourlabel op de zak en breng je het naar een afleverpunt of je laat de tas gratis ophalen door Budbee. Deze klimaatneutrale bezorgservice regelt in Nederland de ‘home pick-ups’ voor Sellpy, zodat je niet eens je huis hoeft te verlaten.

Nu komt het mooiste gedeelte: je hoeft nu alleen nog maar met je benen omhoog te wachten. Alle rompslomp wordt namelijk door Sellpy geregeld. Zij prijzen de items, maken foto’s, schrijven de advertentietekst, pakken het product in, sturen het op en zorgen dat het betaald wordt. Easy peasy, dus! Per verkocht item ontvang jij 40% van de prijs en bij duurdere items ontvang je 90% van elke euro boven de €50. Je kunt het bedrag naar je rekeningnummer laten overschrijven, doneren aan een goed doel of laten omzetten naar Sellpy credits als je zelf iets wilt kopen. Kies je voor de laatste optie, dan krijg je 5% meer van de verkoopprijs. Het is dus een makkelijke manier om wat extra’s te verdienen en je spullen een tweede leven te geven!

Hoe werkt Sellpy voor kopers?

Als koper is het eigenlijk vanzelfsprekend: Sellpy werkt net als elke andere webshop. Je kunt de items in je online winkelwagen doen en betalen op verschillende manieren; bijvoorbeeld via iDeal, Klarna of je verdiende Sellpy credits. Wat wel een leuk extraatje is, is dat er verschillende wisselende ‘Sellpy edits’ zijn. Hier vind je items per categorie. Denk bijvoorbeeld aan Halloween outfits of kerstcadeautjes. Ook zijn er ‘pop-up shops’ waar je items van influencers vindt. Er staat dus echt van alles op Sellpy. Als koper is het ook prettig om te weten dat de items zijn geprijsd door experts. Je betaalt er dus een eerlijke prijs voor.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.