Skip to main content

Schenk jij het lekkerste bakkie pleuah?

De eerste maanden hard studeren zitten er alweer op en je hebt lekker je draai gevonden. Je huisgenootjes zijn (nog steeds) superchill en ook de nachten bij Villa Thalia, Coconuts en de Get Back zijn weer als vanouds. Wanneer je weer geld wilt opnemen voor een veelbelovende nacht begint het spannend te worden. ‘Heb ik nog wel genoeg geld op m’n rekening?’ Tijd voor actie!

Een leuke job vinden die goed past bij jouw studentenleven kan lastig zijn. Je wilt ten slotte geen vaste werkdagen omdat je dan misschien wel het leukste feestje van het jaar mist. Een job vinden waarbij je zelf bepaalt wanneer je werkt, klinkt als een sprookje en iets wat je misschien wel vaker hebt gehoord maar wat je nog nooit bent tegengekomen in een functieprofiel. It’s time to wake up, want hier kan het dus echt, ja echt. We hebben het hier over een job waarbij je zelf kan reageren op de shifts die je leuk vindt en daarmee dus je eigen agenda kan indelen. Heb je tentamenweek of ben je druk met alle huisfeestjes? Dan werk je gewoon wat minder of helemaal niet. Heb je juist veel tijd om te werken en wil je flink cashen omdat je binnenkort op wereldreis gaat? Dan werk je lekker veel. 

Je zal nu wel denken, ja ja leuk dat werken wanneer je zelf wilt. Maar ik heb niet de behoefte om ‘s nachts te gaan werken. No worries, dit komt er allemaal niet eens bij in de buurt. Je werkt namelijk in de horeca, via Temper. Temper is het platform waar vraag en aanbod in de horecabranche samenkomt. Zo kan je aan de slag bij opdrachtgevers als het NRC Café, SS Rotterdam en Ahoy. Het concept is simpel. Opdrachtgevers plaatsen diensten op het platform en jij kan daar als student (en freelancer) eenvoudig op reageren. Zo zijn er shifts in de bediening, als barista, in de afwas, als kok of als bartender.

“In het verleden heb ik verschillende baantjes gehad in de horeca”, vertelt opdrachtnemer Joanne. “Maar wanneer ik merk dat ik vast zit aan roosters en verantwoordelijkheden over ander personeel, dan blokkeert er iets in mij. Nu kan ik zelf bepalen waar ik werk, wanneer ik werk en hoeveel ik verdien. ”

Je kan het platform als opdrachtnemer drie keer proberen voordat je een btw-nummer aanvraagt. “Het werken als freelancer moet wel bij je passen, daarom heb ik het ook eerst geprobeerd. Dat proberen was bij mij erg kort, na een shift was ik al helemaal om.”

Ideaal is dat je binnen 72 uur wordt uitbetaald. Dan hoef je dus niet een maand te wachten op je geld. Gaat je stufi sneller op dan verwacht? Dan pak je even wat extra shifts. “De snelle uitbetaling is echt iets wat ik miste bij andere baantjes. Op dinsdag gewerkt, kan je het weekend weer leuke feestjes pakken.”

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.