Skip to main content

Samenwonen? Jouw appartement opknappen doe je zo!

Ga jij binnenkort samenwonen met jouw partner? Of misschien heb je wel een appartement gehuurd met jouw vrienden! Als student is het vaak erg prijzig wonen in Rotterdam, maar oude appartementen zijn meestal wel te betalen. Downside: je moet er nog veel aan doen. Wij geven je tips!

Radiatoren

In oude appartementen zitten vaak nog die hele grove radiatoren. Vaak lekken ze, tikken ze heel erg en ze zien er niet uit. Je kunt online gemakkelijk brugman radiatoren bestellen, deze zijn niet zo duur als je zou denken! Je kan natuurlijk altijd aan je huisbaas vragen of hij ze wilt betalen, dat scheelt weer! Dan ben je helemaal klaar voor het komende najaar!

Vloer

Heeft het appartement houten vloeren, maar zijn ze in een slechte staat? Je kan bij de bouwmarkt een grote vloerschuurmachine bestellen. Het is even een dagje doorpakken, maar dan heb je wel weer een vloer in perfecte staat! Na het schuren moet je wel nog een olietje eroverheen aanbrengen, dus het is slim als je dit gelijk doet als je de sleutel hebt gekregen!

Behang

Is het behang wel toe aan vernieuwing? Investeer daar dan ook in, want je krijgt er later spijt van als je het toch maar houdt. Dan zie je elk scheurtje en bobbeltje zitten terwijl de rest van jouw appartement er superleuk uit ziet! Je kan dan gelijk gaan voor een tof behang met een gaaf printje, of kies voor een kekke kleur op de muur!

Aankleding

Sfeer brengen in jouw nieuwe huis doe je gemakkelijk door in de woonkamer een hoogpolig kleed neer te leggen. Qua verlichting ga je voor meerdere kleine lampjes met een warme kleur licht, dan ben je al halverwege! Kies voor kussentjes op de bank met verschillende materialen en texturen. Ga langs de kringloopwinkel voor fotolijstjes en maak boven de bank een gallery wall! Super tof om al jouw herinneringen met familie en vrienden altijd in de buurt te hebben.

Geur

Een oud huis kan soms wat muffig ruiken, maar dat is gemakkelijk op te lossen door gebruik te maken van geurstokjes! Zorg er ook voor dat je regelmatig de ramen tegen elkaar open zet zodat de lucht goed kan circuleren. Tot slot kun je in en op kledingkasten geurzakjes leggen van bijvoorbeeld Robijn. Deze zakjes kan je uiteraard ook neerleggen in andere (vaste) kasten in huis, bovenop planken en bij de voordeur. Dan ruikt het altijd lekker als je thuiskomt!

Wil jij graag op jezelf wonen, maar wil het vinden van een woning nog niet zo goed? Lees dan van A tot Z: de gids naar jouw perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.