Skip to main content

Reizen in je tussenjaar? Check hier reistips!

Tegenwoordig is het bijna 'gewoon' om een tussenjaar te nemen en te gaan reizen, maar dit betekent niet dat dit voor jou heel gewoon hoeft te zijn. Het is natuurlijk supergaaf om te gaan reizen in deze periode van je leven, maar het kan nog steeds heel spannend en duur zijn. Wanneer jij ervan overtuigd bent dat je wil gaan reizen, is het tijd om de spanning en de geldzorgen te overwinnen. Om jou een handje te helpen met het onbezorgd en zo goedkoop mogelijk reizen in je tussenjaar, zijn onderstaande tips opgesteld. Neem ze snel door!

1. Doe iets wat bij jou past. Vind jij het fijn om alles te plannen? Doe dat dan! Of als jij het juist fijn vindt om alles op zijn beloop te laten gaan kun je daar ook voor kiezen. Hetzelfde geldt voor je reisgezelschap en de periode dat je weggaat. 

2. Weet je niet wat je wil gaan doen en wil je niet alleen maar rondreizen? Ga een taalcursus doen! Dit is de perfecte manier om een ander land te leren kennen, omdat je op een plek woont waarvandaan je ook nog leuke reisjes kan maken. Ook leer je heel makkelijk mensen kennen via je cursus en leer je ook nog eens een taal.

3. Ben jij bang om alleen te reizen? Maak contacten aan het begin van je reis en sla contact gegevens van ze op. Op een moment dat jij je dan even alleen voelt kun je hen gemakkelijk een berichtje sturen. Grote kans dat ze in zijn om je ergens te ontmoeten. 

4. Wil jij het liefst naar een ver land maar vind je die vliegtickets een tikkeltje duur? Wacht nog even af tot september. In de voorgaande jaren kwam KLM rond september met grote KLM deals waarbij jij misschien wel hele goedkope tickets kunt scoren. 

5. Kies voor een workation. Als jij een beetje krap zit in budget, betekent het niet dat jij niet naar het buitenland kan. In landen zoals Nieuw-Zeeland, Australië of Canada kun je een speciaal visum krijgen zodat je daar mag werken. Je kunt in de avonden en in de weekenden het land verkennen en ondertussen verdien je gewoon geld. 

6. Kies voor vrijwilligerswerk. Ook als je vrijwilligerswerk wil gaan doen kost het je niet heel erg veel geld. Vaak wordt jouw slaapplek en eten voor je betaald in ruim voor jouw werk. En zeker niet onbelangrijk, je draagt ook nog eens een steentje bij aan de maatschappij. Help kinderen die het minder goed hebben dan jij of zet je in voor een bedreigde diersoort. 

7. Probeer een jaar te studeren op een high school in bijvoorbeeld Amerika. Het is natuurlijk onwijs gaaf om een jaar in Amerika te wonen, maar misschien voor jou wel onbetaalbaar. Maar wanneer je hier een studiebeurs voor kan krijgen en naar school gaat is dit een ander verhaal. Een weekend de Grand Canyon bezoeken en door de weeks naar een school als High School Musical (maar dan zonder het zingen natuurlijk) kan jouw leven zijn voor een jaar!

Hopelijk kun jij door middel van deze tips jouw tussenjaar op de best mogelijke manier invullen. Leer nieuwe mensen kennen, doe vrijwilligerswerk, ga in het buitenland werken of naar school, boek je tickets tijdens de Real Deal Dagen van KLM of volg een taalcursus. Doe waar jij blij van wordt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.