Skip to main content

Op jezelf wonen? Dit heb jij nodig als student!

Wil jij in 2022 graag op jezelf gaan wonen, maar vind je het lastig inschatten wat je allemaal nodig hebt? Naast een bed en een plek om te studeren zijn er nog een paar dingen waar je aan moet denken. We vertellen het in onderstaande blog!

Internet

Veel werk en studeren vindt tegenwoordig online plaats. Daarom is goed internet een absolute must have! Als student in Rotterdam heb je binnenkort ook de optie om te kiezen voor glasvezel! Met een glasvezel abonnement maak je gebruik van heel snel internet. Internet via glasvezel is altijd erg stabiel, wat natuurlijk erg fijn is tijdens online hoor- en werkcolleges. Via de glasvezelcheck van T-Mobile kan je checken of jij binnenkort gebruik kunt maken van glasvezel op jouw woonadres. Woon jij in Rotterdam, maar is er nog geen uitzicht op glasvezel aan jouw adres? Nog eventjes geduld hebben dan, want T-Mobile verbindt tot februari 2023 zo’n 41.000 woningen met het glasvezelnetwerk.

Opbergruimte

Studentenkamers staan nou niet bekend om hun enorme aantal vierkante meters, dus we moeten slim omgaan met de ruimte! Door ervoor te zorgen dat je genoeg opbergruimte hebt voor al je spullen, is je kamer opgeruimder en blijft ook jouw hoofd wat rustiger. Als je nog meubels moet aanschaffen raden we je een bed aan met lades! Kijk ook eens op Marktplaats, daar staan deze bedden inclusief lades ook vaak te koop! Deze lades kun je gebruiken voor beddengoed, handdoeken, seizoenkleding, schoenen en zelfs studeermateriaal. Ideaal!

Hoe kleiner je studentenkamer, hoe minder meubels je eigenlijk wilt hebben om het zo ruim mogelijk te doen lijken. Een goede tip is om de vloer zo veel mogelijk vrij te houden. Daarom kun je ervoor kiezen om wandplanken aan de muur te bevestigen die helemaal tot aan het plafond gaan. Op deze planken kun je fotolijstjes en planten zetten, maar ook leuke mandjes waarin je spullen opbergt.

Ontspanning

Work hard, play harder! Studeren kost een hoop tijd, doorzettingsvermogen en vooral energie. Probeer ervoor te zorgen dat je ook regelmatig even een beetje me-time neemt. Dit kan alles zijn wat jij leuk vindt en waar jij energie van krijgt zoals sporten, koken of met vrienden de stad in. Maar soms wil je ook gewoon even op de bank ploffen en Netflix kijken, zeker met dat supersnelle glasvezel internet ;-). Je hoeft heus niet een eigen Netflix én Videoland én Disney+ abonnement aan te schaffen, dit deel je gewoon met jouw huisgenoten, vrienden of familie. Veel streamingsdiensten laten meerdere schermen tegelijk toe op één account, zonde dus om dit allemaal zelf te betalen als je dit ook kunt delen. En ja, er gaan verhalen rond die zeggen dat je binnenkort geen accounts meer kunt delen, maar dit zeggen ze al jaren en tot nu toe kan het nog steeds! Dat wordt pas een probleem als het een probleem is, en tot dan… binge watch jij gewoon de nieuwste afleveringen van Love Island en Selling Sunset  tegen een lagere prijs!

Wie weet houd je ook weer meer tijd over voor hobby's. Laat je dan inspireren door de blog 'Deze 5 hobby's kun je online leren'.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.