Skip to main content

Ongeluk gehad in Rotterdam?

Rotterdammers zijn harde werkers en zeker geen aanstellers, maar ook in Rotterdam komt letselschade veel voor. Letselschade klinkt misschien gelijk heel heftig, terwijl dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Ben jij soms wat onhandig of klunzig? Dan is er een grote kans dat jij al eens letselschade gehad hebt. Ben jij op de hoogte van hoe jij daar eigenlijk mee moet omgaan?

Wanneer heb je letselschade?

Aangeven dat je letselschade hebt is zeker geen vorm van aanstellerij. Als jij slachtoffer bent geweest bij een ongeval of incident, en daar schade bij hebt opgelopen, heb je letselschade. Dit kan fysieke schade zijn zoals een een gebroken pols, een hersenschudding of een grote wond. Ook blijvende gevolgen zoals beperkingen aan je ogen, oren of zelfs incidenten waardoor je je leven moet doorbrengen in een rolstoel, zijn vormen van letselschade. Daarnaast kan letselschade ook een psychisch effect hebben. Hierbij kun je denken aan een trauma of het verlies van iets dierbaars. Letselschade kun je oplopen op de werkvloer, in je vrije tijd, in het verkeer, in het openbaar vervoer of op een andere plek. 

Wat moet ik doen als ik letselschade heb?

Allereerst, denk aan jezelf! Focus je op de revalidatie en laat je helpen door je omgeving. Jouw lichamelijke en psychische gezondheid staat natuurlijk boven alles. Daarnaast zou je wellicht nog iets kunnen rechtvaardigen. Wanneer jouw letselschade is veroorzaakt door een ander, kun je een schadevergoeding aanvragen, en dit is vaker dan je denkt. Hangt de trapleuning niet stevig genoeg? Dit is de verantwoordelijkheid van je huisbaas. Val jij van je fiets door een slecht wegdek? Dit is de verantwoordelijkheid van de gemeente. En zelfs wanneer jij je eigen letselschade veroorzaakt onder werktijd, is dit de verantwoordelijkheid van jouw werkgever. Twijfel je of je een schadevergoeding kunt aanvragen of nog belangrijker, wil jij je volledig focussen op je herstel? Vraag dan hulp aan een letselschade jurist in Rotterdam, dat voor jou geheel gratis is. 

Hoe kan ik het voorkomen?

Een schadevergoeding klinkt nu wel heel aantrekkelijk, maar het geeft toch echt een stuk minder gedoe als je letselschade gewoon kan voorkomen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer goed na te denken voordat je iets geks gaat doen. Herken gevaarlijke punten uit je omgeving, zoals een losse trapleuning of een slecht wegdek, en probeer deze op te lossen of te vermijden. 

Hopelijk krijg jij niet - of zo min mogelijk - met letselschade te maken, want gezondheid is toch belangrijker dan geld. Maar wanneer dit wel het geval is, kun je meer informatie over letselschade vinden op rnletselschade.nl.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.