Skip to main content

Na je studie aan het werk

Na jaren te hebben gestudeerd en eindelijk dat felbegeerde diploma te hebben behaald, is het tijd om aan het werk te gaan. Afhankelijk van de studierichting die je hebt gekozen, is het tijd om te gaan solliciteren. Mits je natuurlijk na je stageperiode niet ergens blijft plakken. Vooral in de huidige tijd, waarin de meeste studenten de banen voor het kiezen hebben, is het vooral zaak te kijken naar wat je leuk vindt en wat goed bij je past. Om je een idee te geven hoe jij na je studie een baan kunt vinden, hebben we een aantal handige tips voor je.

Start op tijd

Ondanks het feit dat er tal van vacatures Zuid-Holland zijn, is het aan te raden om op tijd te beginnen. Er zijn namelijk bepaalde functies die ontzettend gewild zijn en er niet zo heel vaak wat van vrij komen. Zo kun je bijvoorbeeld al prima in het laatste trimester van je studie alvast op zoek gaan naar een eventuele potentiële werkgever. Veel werkgevers staan er namelijk ook voor open om het behalen van je diploma als voorwaarde te stellen voor het in dienst treden bij het bedrijf. Je zult zien dat je een stuk sneller slaagt, wanneer je op tijd begint en alle tijd hebt om je te kunnen oriënteren.

Maak gebruik van je netwerk

Wat je regelmatig ziet, is dat je gedurende de tijd een flink netwerk hebt opgebouwd. Vaak heb je bij meerdere bedrijven stage gelopen en heb je ook bij deze bedrijven contact gehad met andere mensen of bedrijven. Maak hier daarom dus ook gretig gebruik van. Een medium die je hierbij kan helpen, is LinkedIn. Wist je namelijk dat een groot deel van de vacatures Rotterdam niet eens altijd online te vinden zijn? Veel vacatures worden namelijk intern ingevuld en vervolgens wordt er gekeken of er misschien nog mensen in het netwerk van anderen zijn die wellicht oren hebben naar een bepaalde functie. Op het moment dat jij dit in je netwerk kenbaar maakt, kunnen ze je tijdig tippen wanneer er een functie beschikbaar komt die jij ambieert.

Solliciteer niet overal op

Het is logisch dat je na je studie zo snel mogelijk aan het werk wilt. Je wilt natuurlijk geld verdienen, ervaring opdoen en deel uitmaken van het bedrijfsleven. Toch is het wel belangrijk om niet zomaar overal op te reageren. Wat je namelijk ziet, is dat de kans dan vrij groot is dat je na verloop van tijd toch merkt dat het niet iets voor je is. Verstandiger is om rustig om je heen te kijken en de voor- en nadelen van de verschillende functies voor jezelf op een rijtje te zetten. Wanneer je dit hebt gedaan, is het vele malen makkelijker om op zoek te gaan naar een functie die hier daadwerkelijk bij past. Vandaar dat het ook is aan te raden om tijdig te beginnen. Zo voel je geen druk en heb je rustig de tijd om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Je kunt immers nog lang genoeg werken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.