Skip to main content

Mijn favoriete plekken in Rotterdam

Als je dit jaar aan een nieuwe studie bent begonnen, kan je het af en toe best wel eens zwaar hebben. De studielast is waarschijnlijk groot en het stressniveau ligt bij de meesten zeer hoog. Het is daarom zeker geen slecht idee om zo u en dan even op te laden door deze locaties in Rotterdam te bezoeken!

De Oude Haven, Spaansekade 3011 ML Rotterdam

Dit is dé plek waar geschiedenis, architectuur en gezelligheid bij elkaar komen. De haven die al sinds de 14e eeuw bestaat, is nog goed in tact gebleven. Naast de haven zelf die een rijke geschiedenis met zich meebrengt, is er ook veel architectuur te bewonderen. Veel oude pakhuizen gaan hier hand in hand met de moderne kubuswoningen wat veel mooie plaatjes oplevert. Het is natuurlijk ook mogelijk om op deze prachtige locatie een lekker drankje te doen en zo te genieten van het mooie uitzicht.

Fenix Food Factory, Veerlaan 19D 3072 AN Rotterdam

Deze foodfactory bestaat pas een paar jaar maar wordt zeker bij mij thuis onder de favorieten gerekend. In een enorm grote loods kun je een kijkje in de keuken nemen waar verschillende soorten delicatessen bereid worden. Natuurlijk kun je er zelf ook een hapje en een drankje doen. Let wel op dat hier niet echt studentenprijzen te vinden zijn maar voor iets meer heb je zeker waar voor je geld. Ook kun je hier zelf verse ingrediënten kopen om zo thuis zelf gerechten te bereiden geïnspireerd op de lekkernijen in de Fenix Food Factory.

Kaapse Maria, Mauritsweg 52, 3012 JW Rotterdam

De Kaapse Maria is de kleine zus van de Kaapse Brouwers. Deze is te vinden in het centrum van Rotterdam en is daardoor goed te bereiken. De locatie zelf is ook heel erg mooi, het zit namelijk in een oud herenhuis. Verder kan je hier lekker eten en natuurlijk de lekkerste biertjes proeven. Dit kan ook door één van de proeverijen te bezoeken en ook kun je ervoor kiezen een feest te geven op deze schitterende plek. Gezelligheid, bier en eten genoeg dus!

Kijk Kubus, verblaak 70 3011 MH Rotterdam

Je bent vast wel eens langs de Kubuswoningen gelopen die ontworpen zijn bij Piet Blom. Veel mensen zijn er echter nog nooit binnen geweest. Vroeger werden de bewoners van de woningen continu lastig gevallen door toeristen met de vraag een kijkje te kunnen nemen in hun woning. Om deze reden is er dus later een Kijk-Kubus ingericht waar je kunt zien hoe deze interessante architectonische woningen precies in elkaar zitten.

Delfshaven, Rotterdam

Nog een historische haven in Rotterdam is de Delfshaven. Deze haven bestaat al sinds 1389 en is ooit gegraven om de stad Delft een verbinding met de Maas te geven. Rond deze haven staan dus ook nog prachtige historische gebouwen en pakhuizen. Dit is dus de ultieme plek om naar toe te gaan om aan het drukke en vooral moderne gedeelte van de stad te ontsnappen.

Heb je trek gekregen na al deze toeristische uitstapjes? Hier vind je de lekkerste burgers van Rotterdam!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.