Skip to main content

LOCKDOWN: zo heb je alsnog een tof oud en nieuw feestje dit jaar!

Nog maar drie dagen tot wat ooit het leukste feestje van het jaar was: Oudejaarsavond! Met de huidige coronaregels mag je maximaal 2 mensen bij jou thuis uitnodigen, dus een enorm feest kan het helaas niet worden. Maar met wat creativiteit én een goede positieve instelling kun je er toch een geweldige avond van maken!

Zelftest doen

We weten allemaal wel dat een zelftest doen slim is, maar écht: doe van te voren een zelftest. Je scoort ze al voor 3 euro bij de drogist, en die paar euro kan je vast wel missen. Alles voor een gegarandeerd succesvolle avond, toch?! Zou toch jammer zijn als je straks 10 dagen in quarantaine moet omdat je nu geen test hebt gedaan. Better safe than sorry... 

Thema feestje

Laat dit jaar eens de gala outfit in de kast hangen, maar ga voor een thema feestje. Wat dacht je van piraat, disco of het thema spice girls? Scoor gauw een verkleedoutfit, zo ben je ook alvast klaar voor het (online) carnavalsfeest in februari!

Spelletjes

Geen avond is compleet zonder spelletjes, en dan vooral drankspelletjes natuurlijk. Stef de Stuntpiloot lijkt ons een goede om mee te beginnen. Laat de shotjes rijkelijk vloeien en de avond kan beginnen. Spellen zoals 30 seconds, Truth or Drink en Mens Erger Je Niet zijn perfect om te spelen in combinatie met lekkere drankjes. 

Hapjes

Waar veel gedronken gaat worden, moeten ook goede hapjes worden geserveerd! Je hoeft hiervoor niet urenlang de keuken in te duiken. Sla de 3 voor 5 euro borrelhapjes bij de Albert Heijn en Jumbo in, koop genoeg zakken goedkope chips - je proeft het verschil na alle alcohol toch niet meer - en natuurlijk: genoeg oliebollen! Van te voren bestel je pizza, of maak je een stevige stamppot zodat je een goede bodem hebt!

Muziek

Je kan er voor kiezen om zoals altijd de Top 2000 te luisteren, maar misschien is het leuker om met iedereen een Spotify-lijst te maken voor de avond. Maak vandaag nog een lijst aan en vraag aan je vrienden om hun favoriete nummers uit 2021 erin te zetten, maar vergeet ook de absolute klassiekers uit de '80's, '90's en 00's toe te voegen. 

Ietwat vreemde tip: trek feestelijke sokken mét antislip aan zodat je niet uitglijdt tijdens het dansen, door een glazen tafel valt en eindigt op de eerste hulp...

Champagne

En last but not least: bij oud en nieuw hoort natuurlijk wel een lekkere fles champagne, of op z'n minst iets met bubbels! Als de klok 12 uur slaat pop je de fles en proosten jullie op een nieuw jaar waarin we hopelijk weer meer feestjes kunnen pakken, legaal mogen knuffelen met familie en vrienden en - fingers crossed - weer veel colleges op de hogeschool en de uni! 

We wensen je heel veel plezier tijdens deze jaarwisseling! 

Team StudentenSteden!

En de volgende dag toch last van een verschrikkelijke kater? Dit zijn de beste middelen tegen een kater!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.