Skip to main content

Lekkere studentikoze recepten zonder vlees

Studenten hebben - over het algemeen - niet zo veel geld. Afgezien van het geld die we van ome DUO aftroggelen, vallen de inkomsten vaak tegen. Je moet dus goed omgaan met je geld. Maar je moet natuurlijk ook goed eten! Gelukkig hoeft goed en lekker eten niet altijd duur te zijn. De laatste tijd is er een hype gaande om minder vlees te eten. Dit is natuurlijk beter voor je gezondheid en ook beter voor het milieu. Gerechten zonder vlees kunnen uiteraard net zo lekker zijn dan gerechten waar je wel vlees aan toevoegt. Vandaag geef ik je een aantal recepten waarmee je een lekkere vegetarische avond kunt hebben.

Spaghetti pesto met mozzarella, parmezaan en tomaat

Eén van mijn persoonlijke favorieten! Oké, mozzarella en parmezaan zijn misschien niet het allergoedkoopste wat je kunt halen, maar goed het smaakt wel heel lekker. Voor dit gerecht heb je vijf dingen nodig: spaghetti, een potje pesto, mozzarella, cherry tomaten en een zakje Parmezaanse kaas. Je snijdt de mozzarella klein en warmt deze op. Doe hier vervolgens de pesto bij en roer deze goed. Strooi dan de Parmezaanse kaas er overheen en roer nogmaals tot je een lekkere drab hebt. Gooi de spaghetti en cherry tomaten (gesneden) erbij en je bent klaar! Makkelijker kan niet.

Wraps met kaas en groenten

Wraps kun je op allerlei manieren maken. De bereidingstijd is nihil en ook de ingrediënten kosten geen drol. Mijn versie is als volgt: Je koopt geraspte kaas, een zak Italiaanse groenten bij de Albert Heijn of Jumbo, knoflook, kruidenboter, knoflooksaus en wraps. Pers twee knoflookteentjes en gooi deze in een hete pan met olie of boter. Daarna voeg je de Italiaanse groenten toe en wacht je tot het allemaal gaar is. Wil je kruiden toevoegen? Be my guest, maak het zo lekker mogelijk! Pak dan de wraps, smeer wat kruidenboter erop en verdeel het groentenmengsel. Voeg wat geraspte kaas toe, gooi er wat knoflooksaus overheen en je bent klaar. Simpel toch? En heel erg lekker! 

(Vegetarisch) Vlees, aardappels, groente

Mijn vlees, aardappels en groente is iets anders dan het gemiddelde gerecht. Ik hou erg van röstirondjes en dus eet ik deze best vaak. Voor dit gerecht heb je eigenlijk maar drie dingen nodig. Vier als je kruiden meerekent. Namelijk röstirondjes, een vleesvervanger en groenten. Voor de groenten haal ik meestal boontjes, dus deze neem ik dan ook als voorbeeld. Doe eerst de röstirondjes in de oven. Dop de boontjes en zet een pan met water op het vuur. Doe hier dan de boontjes in en laat deze lekker garen. Pak een andere pan en warm je vleesvervanger op. Neem bijvoorbeeld een kaasburger, deze zijn erg lekker! Wanneer alles klaar is pak je de röstirondjes, boontjes en je kaasburger en smullen maar. Oja, vergeet de mayonaise niet. Röstirondjes zonder mayonaise is als Netflix zonder series.

Lekker eten hoeft niet duur te zijn. Je kunt goedkoop prima gerechten maken en dit is makkelijker dan je denkt. Wees gewoon creatief en ga aan de slag in de keuken. Dan komt het vast wel goed. Wil bij het eten een lekker biertje? Dit zijn de lekkerste Rotterdamse biertjes! Let me know.

Groetjes,

Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.