Skip to main content

Koud studentenhuis? Zo los je dat op!

De koude wintertijd is aangebroken in Nederland en dat betekent goed inpakken en veel binnenblijven. Veel studentenhuizen zijn vaak wat aan de oudere kant en houden dan ook niet veel warmte vast. Is jouw studentenhuis nou niet de meest warme plek? Zo los je dat op en ga je een warme winter tegemoet!

Warmte creëren

Het eerste waar je aan denkt wanneer de kou je huis binnenvalt is natuurlijk het aanzetten van de verwarming. Groot gelijk ook! Door de verwarming aan te zetten is je huis binnen no-time lekker opgewarmd, maar wat als dit niet werkt? Het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel kan de oplossing zijn. Een atag cv ketel is een betrouwbare en energiezuinige ketel die jouw studentenhuis weer gauw lekker warm maakt. Daarnaast is het neerzetten en aansteken van veel kaarsjes ook een fijne truc om het warm (en gezellig) te maken binnen. Kaarsen geven veel warmte af en kosten je geen energie.

Goed afsluiten

Veel studentenhuizen zijn vaak wat aan de oudere kant en laten meestal veel tocht door. Deze kou komt dan via de kieren van ramen of deuren en zorgen er snel voor dat de ruimte snel afkoelt. Houd de kou buiten door het gebruiken van tochtstrippen bij je ramen. Deze plak je in de hoeken en over de kieren heen. Op deze manier sluit je je raam beter af en kan de warmte niet ontsnappen. Voor deuren geldt eigenlijk hetzelfde: zorg ervoor dat je ze goed dicht houdt zodat er geen warmte kan ontsnappen en jouw kamer lekker warm blijft. 

Tip: als je enkel glas hebt kun je ook speciale folie kopen die je op het raam plakt. De folie is gewoon doorzichtig, dus je zal er niets van merken, maar het laagje zorgt ervoor dat er minder kou van buiten naar binnen komt. En tegelijkertijd werkt het ook de andere kant op: de warmte van binnen gaat niet naar buiten.

Blijf in beweging

Mocht het weer een dagje ontzettend koud zijn in je studentenhuis, ga dan bewegen! Dit is direct een truc tegen een winterdip en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Een goede workout of stevige wandel geeft je een voldaan gevoel en verbetert de bloedsomloop, waardoor je je vrolijker voelt en het minder snel koud zult hebben.

Verwarm jezelf

Door jezelf extra goed in te pakken ben je beter bestemd tegen de winterse kou. Laagjes zijn hierbij echt key. Trek een heerlijke thermolegging onder je broek aan, niemand die het ziet! Wollen sokken zijn ook een echte must om de winterkou te overleven. Daarnaast helpt warm eten en drinken ook ontzettend tegen je weerstand voor de kou. Ga voor een lekkere warme soep tijdens de lunch of bereid jezelf een winterse cocktail! Zo ben je binnen no-time opgewarmd!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.