Skip to main content

Koningsdag in Rotterdam

Koning Willie is bijna jarig. En om dat te eren gaan we weer met ons allen aan het bier en naar festivals. Veel studenten zien bier en festivals als echte eerste levensbehoeften. Gelukkig is er op deze dag genoeg te doen om je te vermaken. Weet je nog niet wat je gaat doen? No worries. Ik ben voor je op zoek gegaan naar leuke evenementen tijdens Koningsdag in Rotterdam.

Kingsland

Kingsland is zo onderhand een echt begrip geworden. Kingsland is het grootste eendaagse muziekfestival van Nederland, waar in 2018 ruim 125.000 bezoekers op af kwamen. Vorig jaar vond dit festival plaats in Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Oldenzaal. Dit jaar is eindelijk Rotterdam aan de beurt. In en rondom Ahoy zal een keigoede line-up de bezoekers trakteren op house, techno, hip-hop en hardstyle. Iedereen die een keer naar Kingsland is geweest, weet dat dit feest een dag is vol spectaculaire shows, goede muziek en echte gezelligheid.      

Kralingse Bos Festival

In het Kralingse Bos, aan de Kralingse Plas, staat dit jaar weer een groot koningsdagfestival gepland. Houd je van techno? Dan zit je goed. De Dagduik Stage is gevuld met bekende dj’s als Chris Liebing, Sven Väth en Rebekah. Luister je liever naar rap? Dan kun je genieten van De Jeugd Van Tegenwoordig en Hef. Ook het House genre is goed vertegenwoordigd. Zelf ben ik erg benieuwd naar het aandeel van Najib Amhali die geboekt staat op de “Fissa Stage”. Gaat die zingen of blijft hij toch bij cabaret? Bekijk de volledige line-up op de officiële site!

Kroon Festival

Een festival gelegen aan onze geliefde Maas, naast de prachtige Erasmusbrug. Een festival georganiseerd door studenten. Klinkt goed toch? Nou dat is het ook! Dit festival heeft twee stages met house, techno en disco. Toen ik hier twee jaar geleden was regende het helaas. Maar toen de (gratis) poncho’s werden uitgedeeld, was dit toch een geweldig feestje. De kaartjes voor dit feest zijn ook wat goedkoper dan die voor Kingsland en het Kralingse Bos Festival. Dat is zeker aantrekkelijk voor studenten. Maar het lagere bedrag betekent niet dat dit feest ook minder leuk is. Integendeel!

De Vrijmarkt

Houd je niet van festivals? Of wil je liever iets overdag doen? Dan kun je lekker banjeren tussen de vele stalletjes van de Vrijmarkt. Dé plek waar je voor kleine bedragen leuke hebbedingetjes kunt bemachtigen. Je heb hier uiteraard ook veel keuze uit lekker eten. Het is elk jaar erg druk op deze markt. Maar dit maakt het juist heel gezellig! Helaas zal de Vrijmarkt dit jaar wat kleiner zijn dan normaal. Dit komt onder andere door de wegwerkzaamheden aan de Coolsingel en andere verbouwingen in het centrum. Toch beloofd dit weer een gezellige dag te worden.

Ik heb in dit stuk helaas niet alle festivals kunnen beschrijven. Als je nog niet overtuigd bent, kun je zelf deze lijst bekijken met alle festivals in Rotterdam!

Groetjes,

Jelle

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.